“Amatörün Geleceği Büyükşehir’in desteği” programında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, önümüzdeki 10 yılda her branşta bronz, gümüş ve altın madalyaların Balıkesir’e geleceğini söyledi. Sporcu dostu Başkan Yılmaz, sezon başında Amatör Spor Kulüplerine yaptığı desteğin ardından bu yıl ikinci kez yardımda bulunarak bireysel anlamda başarılı sporcuları ödüllendirerek spora verdiği desteği göstermiş oldu.

Balıkesir Valiliği Koordinesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Amatörün Geleceği Büyükşehir’in desteği” programı bugün Balkonuk Center’de gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ulusal ve uluslararası spor branşlarında şampiyon ve kürsü yapan sporcular yanı sıra Balıkesir’in adını duyuran sporculara ‘Ahte Vefa Ödülleri’ verildi.

 

“BALIKESİR  SPOR ŞEHRİ OLDU”

Programda açılış konuşmasını yapan Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Balıkesir’in spor şehrine dönüştüğünü ve sporun cazibe merkezi haline geldiğini söyleyerek spora verdiği desteklerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Başkan Mengüç; “Başkan Yücel Yılmaz, amatöre desteğini esirgemiyor. Bu yıl sezon başlarken yaptığı nakdi ve ayni yardımları bugün ikincisini gerçekleştiriyor. Gerek devletimizin yaptığı gerek Büyükşehir’in  yaptığı gerekse ilçe belediyelerimizin yaptığı tesislerle Balıkesir sporda bir cazibe merkezi haline geldi. Bu sayede Türkiye’de ulusal ve uluslararası müsabakaların yapıldığı bir şehre dönüştü. Türkiye’de 64 branş federasyonun 40 branşı Balıkesir’de hizmet etmektedir. Artık bir spor şehriyiz, bunula beraber gurur duyduğumuz bir AHP tesislerimiz var. Tabi amatörler vefalıdır bunları unutmayacaktır” dedi.

 

YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Daha sonra konuşan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özal Cumhuriyet’in yeni yüzyılında hızla yılında büyüyen Balıkesir’de gençlik ve spor kenti Balıkesir’de 110 spor tesisi, 343 spor kulübü, 95 bin 190 lisanslı sporcu yanı sıra çeşitli branşlarda 89 milli sporcu olduğunu söyledi. Özalp; ayrıca yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek 2023 yılında Balıkesir’e 1 milyar 110 milyon yatırım bütçesi ile birçok tesis açtıklarının altını çizdi.

Balıkesir’de düzenlenen ulusal ve uluslararası organizasyon sayesinde Balıkesir’e 25 binin üzerinde sporcu aileleriyle gelerek Balıkesir ekonomisine katkı sağladığını söyledi ve Balıkesir’de spor turizminin her geçen gün geliştiğini ifade etti.

 

SPORU VE SPORCUYU DESTEKLEYEN

YÜCEL YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Programda kariyerinde yedinci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Milli sporcu Yasemin Adar Yiğit ve ️Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi serbest stil 92 kiloda temsil eden üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan Feyzullah Aktürk kısa bir konuşma yaparak kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkürlerini sundular.

Yasemin Adar; burada yaptığı konuşmada “Çok mutlu ve gururluyum. 7’nci kez Avrupa Şampiyonu oldum. Balıkesir’i ve Türkiye Cumhuriyetini en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. 10 numara şehrin 10 numarasını en iyi şekilde tensil etmeye çalışıyorum. Bu başarının arkasında fedakârlık ve emek var ama en önemlisi güzel bir destek var. Öncelikle sporu ve sporcuyu destekleyen Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.  İnşallah Balıkesir’den daha çok şampiyonlar çıkacak bizlerde dalgalandırdığımız bu bayrağı onlara teslim edeceğiz” dedi.

Öte yandan bir çok şampiyonluğu olmasına rağmen olimpiyat madalyasının kendisinde eksik olduğunu söyleyen Milli Sporcu Adar, “İnşallah Allah nasip ederse 2024 Olimpiyatlarında altın madalyayı almayı hedefliyorum” dedi.

 

“BALIKESİR’DEKİ UYUMU

BAŞKA BİR ŞEHİRDE GÖRMEDİM”

Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya’da Balıkesir’de yakalanan kurumlar arası uyum ve belediye işbirliğine dikkat çekti. Bu işbirliğinin başarıyı getirdiğini ifade eden Yalçınkaya, “Türkiye’nin bir çok yerinde organizasyon yapıyoruz. Hemen hemen her ilde organizasyonumuz var fakat Balıkesir’de kamu kurum kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi’nin uyumu hiçbir ilde maalesef yok. Umarım bu uyum daha da ileriye taşınır. Sporun her alanında ciddi bir başarı var ve bende bir spor adamı olarak gurur duydum, buda vizyoner başkan Yücel Yılmaz sayesinde oluyor” dedi. Başkan Yalçınkaya, konuşmasının sonunda Avrupa Triatlon Birliği’nin, Türkiye'yi Balıkesir Triatlonu ile "2023 Yılının En Başarılı Yerel Organizasyonu" ödülüne layık gördüğü hatırlatarak verilen bu ödülü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’na takdim etti.

 

“BRONZ, GÜMÜŞ, ALTIN MADALYALAR

ARTIK HEP BALIKESİR’İN OLACAK”

Törende son olarak konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da Büyükşehir Belediyesi’nin son 5 yılda şucu-bucu demeden bütün kulüplere bütün bireysel sporculara çok ciddi yardımlar yaptıklarını söyledi. Bunun daha bir başlangıç olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir’de neye dokunsak marka oldu. BALBUCKS diye bir kafe açtık marka oldu. Gençler Büyükşehir Belediyesi olarak iddia ediyoruz 10 sene içerisinde bir çok alanda her branşta bronz, altın, gümüş madalyalar hep Balıkesir’in olacak.

Çünkü istikrarlı bir desteğimiz, sporu seven gönüllü antrenörler, kulüp yönetimleri, sporu seven bir başkan ve dairesi ve valiliğimizin desteği ile hep yanlarındayız.  365 gün neredeyse 500 faaliyet var. Her birine yetişmeye çalışıyor arkadaşlar bu süreç organizasyon kabiliyeti ile artacak” dedi. 

Programın devamında spora verdiği desteklerden dolayı Balıkesir’in tek kadın futbol takımı tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür plaketi takdim edildi. ‘Ahte Vefa Ödülleri’ sahiplerini bulduğu programda son olarak ulusal ve uluslararası spor branşlarında kürsü yapan çok sayıda sporcuya ödülleri verildi.

Öte yandan törene Balıkesir Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, İl Jandarmanı Tümgenarel Nurettin Alkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Metin Mengüç, Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Nedim Ömer, çok sayıda amatör sporcu ve spora gönül veren isim katıldı.

HABER: İLKAN TOPRAK