Buca deplasmanında her iki yarıda yediği gollerle sahadan 2-0 yenik ayrılan Balıkesirspor, bu sezon dış saha galibiyet hasretini 6 maça çıkarttı.

Balıkesirspor umutlu gittiği Buca deplasmanından eli boş döndü. Kırmızı beyazlılar ilk yarıda Erhan Çelenk’in, ikinci yarıda da Saruhan Fındıkcı’nın gollerine engel olamayınca bir deplasmandan daha yenilgi ile döndü. Kırmızı beyazlılar da 45+2 de kaptan İbrahim Halil Çolak kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Böylece Balıkesirspor 6. deplasman maçında da üç puan ile tanışamadı. Güçlü rakibi karşısında ilk yarıda başa baş bir oyun sergileyen kırmızı beyazlılar 45+2 de maçın hakemi Gamze Durmuş Pakkan’ın faulleri süzememesi sonucu sahada 10 kişi kalınca ikinci yarıda etkili olamadı. Deplasmanda İskenderun, Kastamonu, Kocaeli ve Serik’e kaybeden kırmızı beyazlılar özellikle İskenderun ve Serik maçlarında uzatma dakikalarında yedikleri goller ile mağlup oldular. Kırmızı beyazlılar Bucaspor yenilgisiyle dış saha galibiyet hasretini 6 maça çıkarttı. Balıkesirspor bu mağlubiyet ile düşme hattının içerisinde kaldı. Balıkesirspor, Buca deplasmanında hem dayak yedi hem de kaybetti.

TARAFTARA ÇİRKİN SALDIRI

Bucaspor-Balıkesirspor maçını izlemek üzere Buca’ya giden kırmızı beyazlı taraftarlara Bucaspor taraftarı taşlarla saldırdı. Emniyet güçleri, taraftarları taşıyan araçları misafir takım tribünü yerine Bucaspor taraftarlarının bulunduğu bölüme götürünce ev sahibi takım taraftarları kırmızı beyazlı taraftarlara taşlı saldırıda bulundu. Balıkesirspor taraftarlarını taşıyan araçların camları kırılırken, bazı taraftarlar da yaralandı. Yaşanan olaylara isyan eden taraftarlar, polisin yaptığı hatadan dolayı olası bir faciadan dönüldüğünü söylediler. Balıkesirspor Kulübü Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu İsmet Deniz, taraftarlara yapılan çirkin saldırıya tepki gösterirken, güvenlik güçlerini de görevlerini yapmaya davet etti. Kırmızı beyazlı taraftarların sağduyulu yaklaşımı ile olaylar büyümeden önlendi ve Balıkesirspor taraftarları statta kendilerine ayrılan bölüme geçerek müsabakayı takip ettiler.

 




KAYNAK: İHA