TFF 3. Lig'de mücadele eden Balıkesirspor'da yapılan olağan genel kurulu sonucu başkanlığa iş insanı Abdullah Bekki seçildi.

Karesi AVM Toplantı salonunda gerçekleştirilen ve son yılların en kalabalık katılımın yaşandığı kongrede mevcut başkan Nedim Ömer, aday olmadı. 
Kongre öncesi mevcut yönetim ve başkan adayı Abdullah Bekki yönetimindeki yeni yönetim Balıkesirspor’un 58. Kuruluş yıldönümü nedeniyle BALKES logolu dev bir pasta kesti.
Nedim Ömer ve yönetiminin ibra edilmesinden sonra tek aday tek listeyle gidilen seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın destek verdiği, iş insanı, Bekkiler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki kulübün başkanlığına seçildi.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ
Kongrede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şampiyonluk sözü verdi. Akın; “Bizim olduğumuz yerde başarı vardır. Hedefimiz ve amacımız Şampiyonluk. Balıkesirspor’u elbirliği ile kucaklayacağız. Oluşacak yönetime başarılar diliyorum” dedi. 
Daha sonra Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Serkan Sarı kısa birer konuşma yaptılar.

HEDEF İLK 3 YILDA 1. LİG
Yapılan seçimin ardından konuşma yapan Bekki, Balıkesirspor'un başarısı için mücadele edeceklerini söyledi.
Bekki; “Yolumuz uzun işimiz çok. 3 yıllık planlarımızı yaptık. Balıkesirspor’u üst liglerde kalıcı hale getirmek istiyoruz.
A Takım ve kulüp düzeyinde yapısal reformlar yapmak istiyoruz. Güçlü bir irade ile alt yapı ile ilgileneceğiz. Planlarımız içinde 3 yıl içinde Balıkesirspor’u 1. Lig’e çıkarmayı hedefliyoruz.
Başlangıç yılımız için vaadimiz, Kurumsallaşma, Kucaklaşma, Yükselen İtibar Tribün, futbolcular, teknik ekip, kurumsal yapı aile ortamı
Önem verilen altyapı
Gençlerin ve kadınların artan Balıkesispor sevgisi
Amatör kulüplerle iyi ilişkiler
Balıkesirspor mevzubahis olduğunda Balıkesir birlikteliği
Mali disiplin ve Kendiliğinden gelecek olan sportif başarıdır” dedi.


Öte yandan Kongreye AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, kulübün önceki dönem başkanları, çok sayıda delege katıldı.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Balıkesirspor’da Abdullah Bekki başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı.

YÖNETİM KURULU ASİL: 
İsa Tamer Çelik, Ferit Gündoğdu, Volkan Altınöz, Aytuğ Yarmaz, Sercan Adın, Ceyhun Ercan, Serdar Akgül, Sedat Sarılaya, Emre Başoğlu, Mehmet Baykan

DENETİM KURULU ASİL: 
Avni Yücel, Remzi Boncuk, Feridun Çelik

DİSİPLİN KURULU ASİL:
Mehmet Çalışkan, Ahmet İşlek, Yalçın Dereli

SEÇME SİCİL KURULU ASİL: Metin Baykan, Faruk Demiraslan, Ersin Erdoğmuş

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU DELEGELERİ ASİL: 
Abdullah Bekki, İsa Tamer Çelik

ASKF DELEGELERİ ASİL:
Abdullah Bekki, İsa Tamer Çelik, Sedat Sarıkaya

HABER: BUSE ASLAN