3. Lig'de mücadele eden Balıkesirspor, sezon açılışını Balıkesir Atatürk Stadyumunda görkemli bir törenle yaptı. Törende konuşan Balıkesirspor Başkanı Abdullah Bekki, Balıkesirspor'u yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Balıkesirspor, yeni sezon açılış törenini dün Atatürk Stadı'nda yaptı. Kadın, erkek çok sayıda taraftarın yoğun ilgi gösterdiği sezon açışında ilk olarak kırmızı-beyazlı takımın minik sporcularının gösterisi izlendi daha sonra A Takım futbolcuları tribünlere tanıtıldı. Açılış konuşmasını yapan Balıkesirspor Başkanı Abdullah Bekki, kırmızı-beyazlı takımı yeniden ayağa kaldıracaklarını ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. 

 

Başkan Bekki sözlerini şu şekilde sürdürdü: "yolumuz uzun işimiz zor ama mazeretimiz yok. 3 Yıl içinde Balıkesirspor'u 1. Lig'e çıkarmayı hedefliyoruz. Sportif başarı için Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve şehrin dinamiklerini Balıkesirspor'a sahip çıkmaya davet ediyorum. Futbolda her sezon yeni bir umuttur. Bizlerde yeni sezonun heyecanını sizlerle birlikte yaşamaktan gurur duyuyoruz. 

Balıkesirspor'u en üst seviyelere, hak ettiği yere gelebilmesi için sorumluluk ve kurucu ruhu ile ortak hareket etmeliyiz.  Balıkesirspor'un paydaşları olarak, saygı, sevgi değer verirsek marka değerimiz o kadar artar. Takımımızın sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var" dedi. 

 

"SPORA DESTEĞİMİZ ARTACAK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise yaptığı konuşmada sezonun hayırlı olmasını diledi. 

Akın; "Balıkesir bir spor kenti. Geniş coğrafyası ve olanaklarıyla spordaki başarısını arttırmak için çalışıyoruz. Gençlere ilham olması için desteklerimizi arttırarak devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden buyana ulusal ve uluslararası alanda organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spora kulüpleri dahil tüm spora desteğimiz artacaktır. İnşallah yeni transferler şampiyonluk parolasıyla yola çıkan takımımız grubun favori takımı olacak ve şampiyon olarak üst tura çıkacaktır." dedi. 

 

"BALIKESİR SPORDA DA EN ÖNEMLİ 

MERKEZLERDEN BİRİSİ OLACAK"

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise: "Balıkesir Kuvayi Milliyenin başkenti sporunda en önemli merkezlerinden birisi. Milli Takımıza güzel evlatlar yetiştirmiş bu şehir, Balıkesirspor'daki yeni yönetimi ile beraber 2024-2025 sezonuna iyi başlayacaktır. Balıkesir eski şaşalı günlerini bize bu yıl yaşatacak. 

Bizler futbolun keyfini yaşayalım istiyoruz inanıyorum ki Balıkesirspor bu keyfi bize yaşatacak" dedi. 

Konuşmaların ardından bir dönem bakanlık yapmış Faruk Çelik ile birlikte protokol üyeleri, Balıkesispor A Takımı ile birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdi. 

Daha sonra Kırmızı beyazlı ekip sezon açılışı dolayısıyla Bursaspor ile hazırlık maçı yaptı.

HABER: BUSE ASLAN