Balıkesir Üniversitesi’nde “BeActive Avrupa Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında Spor Şenliği gerçekleştirildi.

“Spor Dostu Kampüs” ilkesi ile sporun ve sporcunun destekçisi olan Balıkesir Üniversitesi’nde (BAÜN); Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğinde “BeActive Avrupa Spor Haftası” Spor Şenliği gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşü ile başlayan etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, BAÜN Genel Sekreteri Yemliha Yanar, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. Sağlıklı yaşam yürüyüşünün ardından BAÜN Alparslan Türkeş Stadyumunda da çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

BeActive mottosu ile kişilerin; yaşına, cinsiyetine, sosyal geçmişine ve fitness düzeyine bakılmaksızın toplumum her kesimini sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını benimsemeye teşvik eden Avrupa Spor Haftası; sportif, kültürel ve sosyal etkinlikler ile tamamlandı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN