Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenen haber geldi. Yükseköğretim öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği verilmesine ilişkin karar, resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversiteli gençlere aylık 10 GB ücretsiz internet ve 5 bin 500 TL olacak. Bilgisayar veya cep telefonu desteğini içeren elektronik cihaz ve internet desteği ile ilgili düzenleme resmî gazetede yayınlandı.

Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı, öğrenciler için müjdeli bir haberdi. Beklenen haberin sonunda yürürlüğe girdiği açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada belli koşullar da olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin 26 yaşından gün almamış ve açık öğretim öğrencileri hariç Türk vatandaşı olan yükseköğretim öğrencilerine bir kereliğine mahsus olmak üzere teknolojik destek ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

BEKLENTİLERİ KISMEN KARŞILADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeli haber pek de öğrencilerin beklentilerini karşılamadı. Vergisiz telefonda Türkiye'de üretim şartı aranmasından dolayı A serisindeki bütün telefonları, Vestel, Xiaomi, OPPO, Realme, TCL, Reeder, Casper modelleri kapsaması bekleniyor. Yapılan desteğin nihai satış fiyatı 9 bin 500 tl’yi aşmaması ve bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında olması gerekiyor.

 

İKİNCİ EL SATIŞ OLMAYACAK

 

Gelen açıklamaya göre, ikinci el cihazların bu kapsamında tutulacağı da şartlar arasında yer alıyor. Öğrenciler için sağlanacak olan internetin, sadece öğrencinin kendi hattının üstüne olması ve 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 gb olarak verilecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “Yükseköğretim öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği” müjdesi ise resmî gazetede yer alan açıklamaya göre 1 Kasım’da yürürlüğe girecek.

 

HABER: BUSE ASLAN