Hizbullah lideri Nasrallah, katıldığı bir canlı yayında yaptığı konuşmasında İsrail ve Filistin Savaşı’na dair yaptığı açıklamasında ABD üslerine saldıracağını söyledi.

Tüm dünyanın gündeminde olan İsrail ve Filistin savaşında Hizbullah lideri Nasrallah’da açıklamalarda bulundu.  Nasrallah katıldığı bir canlı yayın programında şok edici sözlere yer verdi; “Aksa tufanı operasyonu birden fazla cepheye yayıldı, ABD bedel ödemeli, ABD üslerine saldıracağız” ifadelerini kullandı.

 Binlerce sivilin öldüğü İsrail-Filistin savaşında Hizbullah liderinin savaşa katılıp katılmayacağı merak ediliyordu.  Hizbullah lideri Nasrallah yaptığı canlı yayın programında; “Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlara yetinmeyeceğiz. Dünya protesto gösterisi yapan kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kimse Filistin’in yanında durmadı. Aksa tufanı sadece bölgesel değil, sadece Filistin davasıyla ilgili.”

SAVAŞTAN ABD SORUMLU

İsrail ve Filistin savaşına dair şok iddialarda bulunan Nasrallah savaşın sorumlusunun ABD olduğunu ve ABD’ye saldıracaklarını söyledi. Gazze savaşını sona erdirilmesini savunan Hizbullah lider, Hamas’ın kazanılması gerektiğini ve Müslüman ülkelerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 

Haber: Buse ASLAN