Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf anneliği uygulamasını kaldırdı. MEB, öğretmen ile veliler arasındaki iletişimin sağlanması için uygulanan “sınıf anneliği” uygulamasına ilişkin karar aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ile sınıf anneliğinin kaldırılmasına ilişkin yazı gönderdi. Gönderilen yazıda; “Sınıf anneliği” adı altında görevlendirilen velilerin, diğer velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönünde şikayetler geldiği belirtildi. Sınıf annelerinin, öğretmenlerin dışında sınıf içine müdahale sebebinden dolayı MEB, sınıf anneliğini kaldırma uygulamasına geçti.

Alınan karara veliler tarafından eleştiriler geldi. Sınıf annelerinin öğretmenin önüne geçtiği" eleştirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyordu. Bazı sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü'nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratmaları da eleştiriler arasında yer alıyor.

HABER: BUSE ASLAN