Balıkesir’de jandarma ekipleri kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yaptığı operasyonda 5 şüpheli tutuklandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, son bir haftada kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;  Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gömeç, Gönen, Havran, Karesi, Kepsut, Marmara, Savaştepe ilçelerinde meydana gelen 33 kaçakçılık ve organize suç olayına karışan 44 şüphelinin ev ve eklentileri ile kullanmış oldukları araçlara yönelik operasyon yaptı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda ise 125 gram kubar esrar, 15 gram mariana, 8 adet sentetik uyuşturucu hap, 8 gram kokain, 4 gram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 12 adet uyuşturucu kullanma aparatı (payp), 2.897 litre kaçak/sahte içki, 60 litre alkol aroması, 36 adet alkol kiti, 2 adet eski eser, 1 adet dedektör, 24 adet fişek ve 1 adet suçta kullanılan araç ele geçirdi.

Öte yandan olaylara karışan 44 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılırken, 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada ise; “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

 

HABER: UĞUR YAZICI