Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklenen faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, 2024 yılının yaptığı ilk toplantısında politika faizini beklentilere 250 baz puan artışla yüzde 45'e yükseltti. Detaylar haberimizde…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Yılın ilk toplantısını yapan Para Politikası Kurulu, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e yükseldiğini söyledi. Bu açıklamaların ardından Merkez Bankası böylece art arda yaptığı 8 toplantıda faiz artışına gittiğini açıkladı.

 

“PARASAL SIKLIK DÜZEYİNE ULAŞILDI”

Merkez Bankası dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıklık düzeyine ulaşıldığını açıkladı. Ulaşılan düzeyin gerektiği zaman sürdürülebileceğini söyleyen Merkez Bankası, kuru, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendiren Merkez Bankası, enflasyonun görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılık gözden geçirileceğini de ifade etti.

Öte yandan Merkez Bankası 2023 yılında da toplam 34 puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmişti.

 

HABER: HABER MERKEZİ