Balıkesir’de şehir içi ulaşım ücretlerine zam geldi. Belediye otobüsleri 15 liraya yükselirken, dolmuş takside ise yeni ücret 19 lira olarak belirlendi. Bu ücretler öğrenciler için 9 ve 12,50 lira olarak uygulanacak. Dolmuş taksilerde kartsız binişler, bozukluk sorunu olmasın diye olsa gerek ücretler düzlenerek 20 TL oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karar sonrası otobüs, dolmuş-taksi ve minibüs ücreti zamlandı.

Balıkesir'de benzin ve mazotun litre satış fiyatı 46 lirayı aşarken, toplu taşıma araçları da çok geçmeden zamdan nasibini aldı.

 

Şehir içi ulaşım yüzde 25, il merkezinden ilçelere yapılan seferlerin bilet ücretinde ise yüzde 30 artış oldu. Akaryakıt zamları sonrası zorunlu hale gelen yeni tarife uygulanmaya başlandı.

Buna göre; Belediye otobüslerinde BALKART ile yapılan ulaşımda tam bilet ücreti 15 liraya yükseltilirken, öğrenci bileti 9 lira oldu.

Taksi Dolmuş ücretleri de 15 liradan 19 liraya yükseltildi. Öğrenciler için ise bu fiyat 12 lira 50 kuruş oldu.

Öte yandan Balkartsız binişlere ise 1 liralık fark alınacak. Yani toplu taşımada Balkart’sız ulaşım, yapılan zamla birlikte 20 TL olmuş oldu.

HABER: İLKAN TOPRAK