AK Parti’nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti. Merkez Yönetim Kurulu (MKYK) listesine bu yıl yine Balıkesir’den Belgin Uygur girdi.

AK Parti 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara’da gerçekleşti. Türkiye'nin 81 ilinden binlerce üye ve 400'ün üzerinde özel davetli katıldığı kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 3'ü olağanüstü olmak üzere toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil, büyük bir coşkuyla, kardeşlik ve uhuvvet ikliminde icra ettik.”

Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlere boyun eğmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak, Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz. Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz" dedi.

 

BALIKESİR’DEN DE İSİM VAR

 

 'Türkiye Yüzyılı' vurgusuyla yapılan kongrede partiyi yerel seçimlere taşıyacak isimler belirlendi. Merkez Yönetim Kurulu (MKYK)’ ye girecek isimler arasında listede AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur’da yer alıyor.

 

BELGİN UYGUR KİMDİR?

 

Belgin Uygur, 1977 yılında Balıkesir’de doğdu. Türk avukat ve siyasetçi olan Uygur, TBMM 27 ve 28. dönem AK Parti Balıkesir milletvekilidir. Öğrenim hayatını 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini bitirmiştir. 1999 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2001 yılından itibaren Balıkesir'de serbest avukatlık yapmaktadır. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk annesidir.

 

HABER: BUSE ASLAN