Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, 2024 Dünya Ruh Sağlığı Günü temasının "İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek" olduğunu vurguladı. Sağlıksız iş ortamlarının hem bireysel sağlık hem de iş verimliliği üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’nun bir projesi olarak 1992 yılında başlatılan ve her yıl kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün, toplumda ruh sağlığı ve ruhsal hastalıklar konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını belirten Müdür Keskin, 2024 yılı temasının ise “İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek” olarak belirlendiğini söyledi.

 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, dünya nüfusunun yüzde 60’ının çalıştığını ve bu çalışanların iş yerlerinde uzun saatler geçirdiğini vurguladı. Çalışma hayatının kişisel ve sosyal gelişime katkı sağladığını ifade ederken, güvensiz ve sağlıksız iş ortamlarının ciddi olumsuz etkiler yaratabileceğini sözlerine ekleyen Keskin, iş baskısı, monotonluk, başarısızlık korkusu ve iş yetiştirme kaygısı gibi unsurların çalışanların ruhsal dengesini bozabileceğini ifade etti. Bu durumun hem kişisel sağlık hem de iş verimliliği açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, iş yerinde ruh sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Keskin, iş hayatında ruhsal denge bozulmalarının depresyon, kaygı, stres ve tükenmişlik gibi sorunlara yol açtığını ifade etti. Özellikle uzun çalışma saatleri ve vardiyalı çalışma sistemlerinin bu sorunları daha da artırabileceğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, çalışanların bu tür sorunları dile getirmekte çekince yaşadıklarına ve işini kaybetme endişesi taşıdıklarına dikkat çekti.

 

Mesajında, ruhsal hastalıkların tedavisinin de en az fiziksel hastalıklar kadar önemli olduğunu belirten Keskin: “Teknolojik gelişmelere rağmen işyerlerinde insan faktörünün önemi hala yerini korumaktadır. Kişilerin ruhsal sağlıklarını koruyabilmek ve işyeri verimini artırmak için tıpkı fiziksel hastalıkların tedavisinin önemsendiği gibi ruhsal hastalıkların tedavisinin de önemsenmesi gerekmektedir. Çalışanların ruh sağlığı demek kurumun ruh sağlığı anlamına gelmektedir.

Sağlıklı işyerleri ancak sağlıklı çalışanlarla mümkündür” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN