1. Haberler
  2. Sağlık
  3. KESKİN’DEN, KALP SAĞLIĞI İÇİN FARKINDALIK ÇAĞRISI

KESKİN’DEN, KALP SAĞLIĞI İÇİN FARKINDALIK ÇAĞRISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalp ve damar hastalıkları, dünya genelinde en yaygın ölüm nedenleri arasında yer alırken, Türkiye’de de benzer bir durum söz konusu. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, vatandaşları kalp sağlığı konusunda bilinçlenmeye ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye çağırdı.

Keskin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine atıfta bulunarak, her yıl yaklaşık 18 milyon kişinin kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı verilerine göre, Türkiye’deki ölümlerin yüzde 33,4’ünden kalp ve damar hastalıkları sorumlu.

HAREKETSİZ YAŞAM VE SAĞLIKSIZ BESLENME RİSKLERİ

Kalp ve damar hastalıklarının en önemli risk faktörlerinin sağlıksız beslenme, hareketsizlik, tütün ve alkol kullanımı olduğunu vurgulayan Keskin, yaşam tarzı değişiklikleriyle bu hastalıkların yüzde 80’inin önlenebileceğini ifade etti. Yaşlanan nüfus, şehirleşme ve sağlıksız yaşam alışkanlıklarının bu hastalıkların yaygınlaşmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

KALP SAĞLIĞINI KORUMA ÖNERİLERİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, kalp sağlığının ön planda tutulması gerektiğini vurgulayarak şu tavsiyelerde bulundu; “Sağlıklı ve dengeli beslenin, sebze ve meyve tüketimine özen gösterin. İşlenmiş gıdalardan, aşırı tuz, şeker ve yağdan kaçının. Tütün ve alkol kullanımından uzak durun. Düzenli olarak kan basıncı, kan şekeri ve kolesterol seviyelerinizi ölçtürün. Aile hekiminizi ziyaret ederek kardiyovasküler risklerinizi değerlendirin. Keskin, kalp sağlığını korumanın bireylerin elinde olduğunu belirterek herkesi harekete geçmeye davet etti: “Önce Sen, Önce Kalbin! Kalbinizin kahramanı olun ve sağlıklı bir yaşam için gerekli adımları atın.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KESKİN’DEN, KALP SAĞLIĞI İÇİN FARKINDALIK ÇAĞRISI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!