Bayan kuaförlerindeki ürün maliyetlerinin artması sonrası vatandaşlara kalitesiz ürün kullanan kuaförlerden uzak durmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Bayan Kuaförü Ramazan Karaman; kalitesiz ürünlerin saça uygulanması durumunda başta yıpranma ve yanma gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Madam Hair Saloon işletmecisi Ramazan Karaman gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamalarda bayan kuaförü sektörü hakkında konuştu. Karaman, saçlarına işlem yaptıracak bayanlara tavsiyeler vererek bu yazın modasını okurlarımızla paylaştı.

Bayan Kuaförü Ramazan Karaman, açıklamalarına ilk olarak işlerin yoğunluğu hakkında bahsederek başladı. Karaman: “Salonda kullandığımız her şeyi dolar üzerinden satın alıyoruz. Doların yükselmesi de haliyle maliyetleri arttırıyor. Bunun sonucunda da işlerimizde yaklaşık yüzde 30’luk bir düşüş yaşandı. Bu düşüş de şöyle oldu: dip boyasını 2-3 ayda bir yaptıran müşterimiz şuanda 5-6 ayda bir geliyor. Işıltı, ombre gibi işlemleri 6 ayda bir yaptıranlar şimdi senede bir geliyor. Kuaföre talep hep var ama bir yılda kazanacağımız parayı iki yılda kazanmaya başladık. Ancak bu süreçte kira, eleman paralarının düzenli olarak ödenmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

Ombre, röfle, ışıltı gibi işlemlerin fiyatlarının ortalama 2 bin 500 liradan başladığını aktaran Kuaför Ramazan Karaman: “Kullanılan ürünlere, saça göre kuaförlerde yapılan işlemlerin fiyatları değişkenlik gösteriyor. Şimdilerde kuaförler eskisi gibi fiyat veremiyor. Ürünün matematiğini yapmak zorunda. Eskisi gibi ucuza kimse ürün almadığı için 2 bin 500 liradan bir başlıyor, 6 bin liraya kadar renklendirme işlemleri oluyor” dedi.

BU İŞLEMLER EVDE YAPILMAMALI

Sözlerinin devamında kuaförde yapılan işlemlerin evlerde de yapıldığına dikkat çeken Ramazan Karaman; bayan kuaföründe yapılan bu işlemlerin ev ortamında yapılmasının uygun olmadığını ve istenilen sonuçları vermeyeceğini söyledi. Karaman: “Bizim burada yaptığımız işlemler evde yapılabilecek bir işlem değil. Yapanlar yapıyor bir şekilde ama bir saç ustasının yaptığı kadar profesyonel olmuyor. Burada herhangi bir açılmanın verdiği etkiye göre katalogdaki 198 tonun hepsi elimizde mevcut. Böylece kişinin istediği sonuçları rahatlıkla çıkartabiliyoruz. Ev ortamında bizim iş olmaz. Bir şeyler hep eksik kalır. Saçlarına değer veren, güzel sonuçlar isteyen tüm bayanların da kuaförleri tercih etmesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

BAYAN KUAFÖRÜ SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Bayan kuaföründe saçlarına işlem yaptıracak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Karaman: “Kuaförün saç bilgisine, kullandığı ürünlere, ürün bilgisine ve en önemlisi kuaförün saç sağlığı hakkında ne kadar donanımlı olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar günümüzde çok önemli. Kalitesiz ürünlerin saç işlemlerinde kullanılması, kişinin saçına da ciddi zararlar verebiliyor. Saç yıpranması, yanması bu zararlardan bazıları. Bu şekilde kalitesiz üründen dolayı saçları yanan çok kişi var. Bunlara da dikkat etmek lazım” dedi.

BU YAZIN MODASI DOĞAL SAÇLAR

Bayan Kuaförü Ramazan Karaman, kadınların bu yaz yoğun sarı saçlardan sıkıldıklarını ve doğal görünen saçlara talep gösterdiğini belirterek yazın modasını şöyle anlattı: “İnsanlar bu yaz çok nüans işlemler tercih ediyor. Artık yoğun sarıdan, ombreden boğuldular. Kadın artık az renkli, aralarda ışıltılar olsun istiyor. Gören desin ki ‘Ayşe ne yaptın sen’ istiyor. Biz buna nüans geçiş yani kendi ana tonuyla harmanlama diyoruz. Komple boyalardan ve renk değişimleri şuanda pek tercih edilmiyor. Eskisi gibi kızıl ve turuncu saçları sokaklarda pek göremiyoruz. Daha doğal ve sade saçlara talep çok fazla.”

HABER: HABER MERKEZİ