Erdek Belediye’si sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile vatandaşların sivrisinek yaşayış ve üreme evreleri hakkında duyarlı olmaları gerektiği çağrısında bulundu.

İlçe genelinde sivrisinek ve uçkun mücadelesi kapsamında ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyuran Erdek Belediyesi, sivrisineklerin olduğu bölgelerde vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.

Erdek Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sivrisinek uçkun mücadelesi kapsamında sürdürülen ilaçlama çalışmalarına hız verildiğini açıkladı.

Erdek Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü konu hakkında yaptığı açıklamada, Belediye sınırları içerisinde tüm mahallelerde yaz ayları boyunca periyodik olarak düzenli şekilde çalışmaların devam edeceğini söyledi.  Çalışmaların, halk sağlığı ve çevre sağlığına özen gösterilerek titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Erdek Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşların sivrisineklerle mücadele kapsamında alınabilecek önlemler için açıklamalarda bulundu. Yetkililerin yaptığı açıklama şu şekilde; “Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz; şubat ayından itibaren erken dönem larva mücadelesine başlamış, durgun su birikintileri, sazlık alanlar, dereler ve terk edilmiş kuyulardan oluşabilecek sivrisinek çıkışlarının önüne geçmek için gece gündüz ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir. Program dahilinde tüm sokaklarımızda ilaçlama çalışmalarına devam edilmektedir. Ancak; vatandaşlarımızın sivrisinek yaşayış ve üreme evreleri hakkında bilinçlenmesi ve çevredeki üreme yerlerini tespit etmesi gerekmektedir. Bu üreme yerleri aşağıdaki fotoğraflarda da görüldüğü gibi; bahçe ve evlerin etrafındaki variller, yoğurt kapları, içi su dolu araba ve traktör lastikleri, uzun süre değiştirilmemiş hayvan su kapları ve kuş suluklarıdır. İçerisinde su dolu olan bu gibi objelerin içindeki suyu boşaltmak, değiştirmek ve eğer dökülemiyorsa taşırma yoluyla tazelemek larva mücadelesi için etkin bir yol olmaktadır. Kırsal mahallelerimizde foseptik kullanan vatandaşlarımızın, yetişkin sivrisineklerin girip larva bırakması ve larva gelişimini tamamlamış olan sivrisinek çıkışlarının önüne geçmesi için; muşamba, poşet, çuval gibi malzemeler ile foseptik kapaklarının etrafının kapatması faydalı olacaktır. Bu kapsamda; sağlığımız ve yaşanılabilir bir çevre için Erdek Belediyesi olarak tüm ekiplerimiz ile çalışmaktayız. Siz değerli vatandaşlarımızın da hem sivrisinek ve böcek popülasyonunu gidermek, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçmek için hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur” denildi.

HABER: SERMİN ASLAN