3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüş etkinliği düzenlendi. Bu yıl Edremit’te gerçekleştirilen etkinlikler, sağlık personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Edremit’te kurum personeli ile yürüyüş etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte bilgilendirme konuşması yapan İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr Refik Budak, fiziksel olarak aktif olmanın ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi olduğunu söyledi. Açıklamalarının devamında konuşma yapan Budak; “Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmeler ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmıştır. “Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017” sonuçlarına göre ülkemizde 15 ve üzeri yaş her 10 kişiden 4’ü yetersiz düzeyde fiziksel aktivite yapmaktadır.

Düzenli yürüyüş yapmanın bağışıklık sistemini güçlendirmesinde yararı olduğundan hareketle topluluk halinde olmadan, maske ve sosyal mesafeye uygun şekilde vatandaşların yürüyüş yapmaları hususunda farkındalık, bilgilendirme çalışmaları yapılması önemlidir” dedi.

Dünya Yürüyüş Günü, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda ülkemizde de çeşitli etkinlikler ile kutlandığını sözlerine ekleyen İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr Refik Budak, fiziksel olarak aktif olmanın ve fiziksel hareketsizlik küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir yol olan yürüyüş herkes tarafından herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan yapılabilecek yaygın ve düşük maliyetli etkinlik olduğuna dikkat çekti.

 Öte yandan gerçekleştirilen yürüyüş etkinliği Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde önce Dr.Fzt. Arzu Abalay tarafından kurum personelinin katılımı ile egzersiz yapılarak, daha sonra İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak başta olmak üzere yürüyüş etkinliği düzenlendi. Son olarak Müdür Budak, düzenledikleri etkinliklerle vatandaşları düzenli yürüyüş yapmaya teşvik etmeyi, fiziksel hareketsizlikle mücadeleye katkıda bulunmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı amaçladıklarını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN