Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi"nde, 26 katılımcı sertifika almaya hak kazandı. Eğitimde biyosidal ürünlerin güvenli kullanımı ve çevre sağlığına etkileri ele alındı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi tarafından 16-18 Eylül 2024 tarihleri arasında "Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi" gerçekleştirildi. 2016 yılında Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilen yetki belgesi doğrultusunda düzenlenen eğitim, biyosidal ürünlerin güvenli kullanımını ve çevre sağlığını koruma amacı taşıyor.

Eğitim, Balıkesir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birim Sorumlusu Uzm. Aydın Doran’ın açılış konuşmasıyla başladı. Doran, biyosidal ürün uygulayıcılarının sahada aktif rol oynadığını ve bu kişilerin insan, hayvan ve çevre sağlığını tehdit eden durumlarda sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Eğitim programı kapsamında, dezenfektanlar, biyosidal ürünlerin etiketi, halk sağlığı zararlıları, akut ve kronik zehirlenmeler, temel yaşam desteği gibi çeşitli konularda teorik ve pratik dersler verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan 26 kişi, biyosidal ürün uygulayıcı sertifikası almaya hak kazandı.

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU