Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde bir ilk daha yaşandı. Uzaktan sağlık hizmeti sunmaya başlayan BAÜN Hastanesi, ilklere imza atmaya devam ediyor.

Balıkesir ve çevresine sunduğu nitelikli sağlık hizmetleri ile faaliyetlerini sürdüren ve imza attığı ilklerle dikkat çeken Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde, yeni bir ilk olarak uzaktan sağlık hizmeti verilmeye başladı.

Sağlık hizmetinin; mekandan ve coğrafyadan bağımsız olarak, çağdaş tıbbi teknolojiye dayanılarak sunulması adına Sağlık Bakanlığı tarafından verilen, Uzaktan Sağlık Hizmetleri Sunumu Faaliyet İzin Belgesi’nin tüm klinikler kapsamında alınmasının ardından bu kapsamdaki ilk uygulama Nefroloji Kliniğinde, Doç. Dr. Ömer Toprak tarafından başlatıldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar, ilk olarak Nefroloji Kliniğinde başlatılan ve yoğun ilgi gören uygulamanın, ilerleyen günlerde farklı kliniklerin de eklenmesiyle genişleyeceğini ifade etti. Başhekim Çağlar, hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların hastane randevu platformlarından randevu oluşturarak uzaktan sağlık hizmetleri kapsamında başvurularını gerçekleştirebileceklerini belirtti.

İlk kez uzaktan sağlık hizmetinin başladığı Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Toprak da uygulama hakkında yaptığı değerlendirmede, özellikle uzak şehirlerde veya yurtdışındaki hastaların kendilerine ulaşımı için sistemin kolaylık sağlayacağını ifade etti. Toprak; “Özellikle hemodiyalizden çıkma veya diyaliz seans sayısının azaltılabilmesi imkanı olabilen hastaların seçimi ve değerlendirilmesi için bu sistem çok faydalı olacaktır. Bu görüşme sonucunda diyalizden çıkabilme veya seansı azaltılma ihtimali olanlar bana normal randevu alıp yüz yüze görüşmeye hastaneye gelebileceklerdir. Ayrıca beslenme ve yaşam tarzı önerileri noktasında da bilgilendirme ve görüş alma noktasında bu sistem oldukça pratik ve faydalı olacaktır. Hastanemizin online muayene sisteminin tüm Balıkesir’e, Türkiye’ye ve dünyadaki tüm hastalar için hayırlı olmasını diliyorum. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Başhekimimiz Doç. Dr. Bahadır Çağlar olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza ve teknik ekibe teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN