Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığı Balıkesir Vatan Partisi Milletvekili Adaylarını İl Merkez Binasında gerçekleştirdiği toplantıyla tanıttı.
Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi harekete geçen partiler teker teker milletvekili adaylarını tanıtmaya başladı. Son olarak Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığı il binasında düzenlediği basın toplantısıyla Balıkesir Milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Vatan Partisi Balıkesir İl başkanlığından istifa ederek milletvekili adaylığını açıklayan Emre Albayrak toplantıda konuştu.
Emre Albay konuşmasında partisinin siyası yol haritasını şu şekilde açıkladı; “Türkiye zor bir dönemin eşiğinde. Baktığımız zaman 4 tarafımız Amerikan üstleriyle çevrili. Buradan bir milli güvenlik sorunumuzun olduğu aşikar. Yine Amerika’nın dayattığı kaos ve kan banyosu senaryoları gündeme getirildi. Ekonomik manada dış borç 500 milyona dayanmış durumda. 2022 yılı cari açığı 50 milyar dolar. Geçtiğimiz yıl bizim ihracatımız ithalatımızdan tam olarak 50 milyar daha fazla. Yüksek enflasyon başta üreticiler olmak üzere bütün milletimizi zorluyor. Bu koşullarda hem cumhur ittifakının hem de millet ittifakının bu bahsettiğimiz sorunlara karşı çözümsüz olduğunu görüyoruz.
Millet İttifakında bulunan partiler Biden’ın Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ı devirme planlarında rol alıyorlar. Diğer taraftan Cumhur ittifakı da Amerika’dan korkmaktadır. En son Finlandiya’nın NATO’ya alındığı meclis oylamasında da gördük ki mecliste bulunan büyün partiler NATO’ya evet dediler. Yine her iki ittifak açısından değerlendirecek olursak birisinin eli HDP’nin yanındadır. Diğerinin eli HÜDAPAR’ın yanındadır. Yani Türkiye HDP ve HÜDAPAR seçenekleri arasına sıkıştırılmıştır. Dolayısıyla Türk milleti bu iki terör bağlantılı ittifakın arasına sıkıştırılamayacak kadar büyüktür. Hükümet yine zaaf içindedir. Bakın HDP kendi ismiyle değil başka bir isimle seçime giriyor. Buna rağmen devlet bütçesinden 540 Milyon TL HDP’ye para veriyor. Manzara buysa tarihi Vatan Partisini göreve çağırmaktadır.
PKK ve Feto’nun kökü mutlaka kazınacaktır. Türkiye Amerika’nın tehditlerine asla boyun eğmeyecektir. Milli güvenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eden NATO üstleri kapatılacaktır. NATO’dan çıkılacaktır. Ülkemiz komşularıyla ve Asya ülkeleriyle iş birliği yapacaktır. Diğer yandan üretimi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün köylere gittiğimizde çiftçilerin üretemediğinden şikayet ettiğini görüyoruz. Gübre, yem ilaç fiyatlarından şikayet ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla buralarda çözüm üretmek durumundayız. Yine enerji sorunu gündemdedir. Bakın meclisteki bütün partiler NATO’cudur ama NATO’ya üye olan hiçbir ülkeni doğalgazı benzini mazotu yoktur. Peki Türkiye’de asıl sorun ne? Enerji güvenliğini sağlamak. Yani enerjiyi daha düşük fiyatlara çekebilmek. Dolayısıyla bizim komşularımız enerji dostu komşular. Rusya, İran, Irak bu ülkelerle Türkiye’nin hem ekonomik hem siyası hem de askeri olarak iş birliğine girmesi gerekmektedir. Bir diğeri bugün serbest piyasa ekonomisinin Türkiye’yi getirdiği yer. Türkiye’nin 300 Milyar dolar kaynağı bu8 gün yurt dışı bankalarında yatmaktadır. Biz diyoruz ki bu parayı yasal tedbirlerle Türkiye’ye getirelim. Bu para sahiplerini üretime yönlendirelim. Bu iş adamları Türkiye’de fabrikalar açsın istihdamımızı yükseltelim. Bankalar son 3 yılda Türkiye’de en fazla kar yapan kuruluşlar olarak gündeme geldi. Biz diyoruz ki kurumlar vergisini %80’e çıkartalım. Bankaların bu fahiş karlarına el koyalım ve bunu üretime sevk edelim. Bir hesaplama yaptık Bankaların bu fahiş karlarına %80 vergi uyguladığımız takdirde Türkiye’de tam 550 bin kişiyi iş sahibi yapabiliyoruz. Bütün bunlardan çıkan sonuç şudur. Türkiye’nin ihtiyacı güçlü devlet üreten millettir. Her gün medya da partilerin oyları hakkında tahminler yürütülmektedir. Oysa ki seçimler milli iradenin tecellisidir. Dolayısıyla milletin oyu kimsenin hipoteki altında değildir. Bu günden şu parti kazanacak şu parti şu kadar oy alacak gibi tahminler gerçek dışıdır.
Bugün hangi parti sözde Ermeni Soykırımı yalanını çürütebildi. Yine Feto’nün 50 yıldır devletin içinde örgütlendiğini söyleyen bir hareketin milletvekili adaylarıyız. Genel Başkanımız bu mücadeleler için bedel ödedi ve 5 kuşak hapis yattı. Diğer partilerin hangisi 15 Temmuz’da milleti uyardı ve buna karşı mücadele etti. 15-16 Temmuz gecesini hatırlayalım. Tayyip Erdoğan saat kaçta ekran başına geçti? 00.26 Genel Başkanımız 00.20’de kendi sosyal medya hesabından “Türk milleti ve ordusu bu girişimi ezecektir” diye ortaya çıktı. Rusya ile uçak düşürme krizi yaşadık. Çiftçimiz zor duruma düştü o dönemde yine Vatan Partisi heyetler gönderdi o dönemde ve Rusya ile Türkiye’yi barıştırmayı başardı. Suriye ile barışmak Türkiye’nin ihtiyacı ve milletin isteği ve bunu yıllardan beri savunan, Beşar Esad’la görüşen tek lider Doğu Perinçek. Bütün bunları bir araya topladığımızda sistem partilerinin aldığı oylar dışında pek bir başarısını göremiyoruz. Bu seçimler köklü değişimlerin işareti olacak. Vatan Partisi bu köklü değişimler için mücadele veren tek partidir. Milletimizden bize yetki vermesini istiyoruz” dedi.
Haber: Ebru Kantarlıoğlu
Yorum yapın