Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Balıkesir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Yılmaz, “Türkiye’nin Yenilik’e ihtiyacı var” dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’i ziyaret etti. Genel Başkan Öztürk, beraberinde genel başkan yardımcıları ve Balıkesir Milletvekili Adayı Serdar Aycan ile Bağlar Sokağı, Eski Çarşı ve Milli Kuvvetler Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Yaptıkları ziyaretlerde seçmenlere Yenilik Partisi programından bahsederek Türkiye’nin yeniliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Öztürk Yılmaz, vatandaşlardan 14 Mayıs genel seçimlerinde destek istedi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Genel Başkan Öztürk Yılmaz, Milli Kuvvetler Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Yenilik Partisi’nin hedef ve projelerinden bahsederek açıklamalarına başlayan Genel Başkan Yılmaz: “Türkiye’de artık deniz bitmiştir. Ciddi bir çalışma yapılması lazım. Türkiye’nin üretiminin planlanması çok önemli. Biz Yenilik Partisi olarak eski dönemin sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de planladığımız birkaç madde var” diye konuştu.

“ÇİFTÇİYE ENERJİ ÜCRETSİZ OLACAK”

Planladıkları maddelerden bahsederek sözlerini sürdüren Yılmaz: “Tarım alanlarının planlanmasını istiyoruz. Tarımsal girdilerin çiftçiye parasız verilmesini istiyoruz. Önce enerjiyi yerelleştirmek, millileştirmek ve enerjiyi mutlaka elektriğe çevirmek gerekiyor. Onun için bütün yerel ve yenilenebilir kaynakları devreye sokup çiftçimize enerjiyi parasız vermek istiyoruz” dedi.

“SOSYAL DEVLETİ ÖĞRENCİLERİMİZ HİSSEDECEK”

Türkiye’deki eğitim sistemine de değinen Yılmaz, öğrencilere yönelik yapacağı projeleri anlattı. Yılmaz: “Öğrencilerimize sosyal devlet gereği yurt, yemek ve yol paralarını karşılamak istiyoruz. Bizim bunu yapmamız gerekiyor. Aksi halde fakir öğrencilerin okuması zorlaşıyor. Sistem hep zenginlerin elinde dolaşıp duruyor” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE YAZILIMIN MERKEZİ OLACAK

Türkiye’nin yazılım konusunda söz sahibi bir ülke olmasını istediğini söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: “Mutlaka ve mutlaka biz Türkiye’de istihdam alanlarının artırılması gerektiğini savunuyoruz. Gençlerimiz için 2 milyon adet dijital dükkan kurmak istiyoruz. Türkiye dünyanın yazılım merkezi olabilir. Ülkemiz bu genç potansiyelini bu alanda kullanabilir. Dünyada yazılım şirketlerine sahip olan ülkeler geleceğe de sahip oluyor. Bu konuda da ülkemizin adım atması gerekiyor.”

“LİMANLARIN DEVLETİN KONTROLÜNDE OLMASI LAZIM”

Sözlerinin sonuna doğru Türkiye’deki limanların özelleştirilmesine karşı çıkan Genel Başkan Yılmaz, limanların kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi. Öztürk Yılmaz: “Limanların mutlaka kamulaştırılmasını istiyoruz. Limanların devletin kontrolünde olması gerekiyor. Önce limanlar Türklere özelleştiriliyor arkasından Türkler de onu yabancılara satıyor. Bir ülke limanlarını yabancılara satmaz. Limanlar önemlidir. Tarım arazilerinin yabancılara satışına da yasak koymak istiyoruz. Tarım arazileri dünyanın hiçbir yerinde yabancıya satılmaz. Satılan ülkeler sömürge ülkeleridir. Onlar kafalarını da, vicdanlarını da, üretimlerini de, ülkenin geleceğini de satmışlardır” diye konuştu ve sözlerini noktaladı.

Haber: Ahmet Arzu




KAYNAK: İHA