Çeşitli siyasi partilerden milletvekili seçilen ancak şuanda Ak Parti’ye geçmeyi düşünen milletvekillerine seslenen İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez; “Tarihi bir sorumluluk alırsınız, akşam yastığa başınızı koyduğunuzda huzur duyamazsınız” dedi.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez; katıldığı bir televizyon programında; başka partiden seçilip, Ak Parti saflarına geçmeyi düşünen milletvekilleri hakkında kendisine yöneltilen soruya cevap verdi.

İyi Partili Çömez, Ak Parti saflarına geçecek olan milletvekillerinin tarih karşısında utanacak sonuçlarla karşı karşıya kalacağını dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Ben AKP içerisinde 5 dönem siyaset yaptım. O dönemleri hatırlarsınız. Büyük kavgalar verdik ve son güne kadar ayrılmadım. Ama seçim tarihine son 1-2 ay kala mektup yazdım ve dedim ki: ‘AKP bu ülkenin başına gelmiş büyük bir felakettir. AKP ile mücadele etmek her yurtseverin üzerine vazifedir. Ben yollarımı ayırıyorum.’ Bugün, iktidarın ortağı olmak niyetiyle ya da güç sahibi olanlarla aynı fotoğraf karesinde olmak arzusuyla AKP saflarında yer almak isteyen arkadaşlarımıza bir mesaj vermek istiyorum. Partilerinden bağımsız olarak bunu söylüyorum. Tarihi bir sorumluluk alırsınız. Akşam yastığa başınızı koyduğunuzda huzur duyamazsınız. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda çocuklarınızın yüzüne onurla bakamazsınız. Bu millet size bir siyasi partiden milletvekili olma sorumluluğu yükledi. Kalın ve demokratik mücadelenizi orada verin. Hele hele Türkiye’yi çöküşe getirmiş, 20 yıl içerisinde talan etmediği hiçbir yer bırakmamış, kurumları yerle bir etmiş bir iktidarın çevresinde yer almak istiyorsanız tarih karşısında utanacak bir sonuçla karşılaşacaksınız ve bu millet sizi gerçekten yargılayacaktır. AKP ile siyaset yapmak isteyen bütün milletvekillerine ben bu net mesajı vermek istiyorum.”

HABER: BUSE ASLAN