Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun geleneksel hale getirdiği ‘Süt İç Sağlıklı Kal’ etkinliği yoğun ilgi ile yapıldı.

Bigadiç Belediyesi tarafından “Süt İç, Sağlıklı Kal” etkinliği düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu da katıldı. Süt iç, sağlıklı kal etkinliğinde konuşan Başkanı Avcu; “İlk göreve geldiğimiz yıldan bu yana devam ettirdiğimiz ‘Süt İç Sağlıklı Kal’ etkinliğimizi özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı yetişip sağlıklı bir hayat sürmeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleri için devam ettiriyoruz.

Ayrıca doğumdan itibaren aldığımız ilk besin olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklara, hamilelere, emzirenlere ve yaşlılara olmak üzere 7’den 70’e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğundan ve süt tüketimini arttırarak herkese örnek olmak için bu etkinliğimizi yaptık” dedi.

Öte yandan Başkan Avcu; Bigadiç Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlikler kapsamında çeşmelerden yaz aylarında ayran, kış aylarında süt aktığını belirterek etkinliklere ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

 

HABER: BUSE ASLAN