CHP Karesi’de 11 Şubat Pazar günü yapılacak belediye meclis üyeliği ön seçimi öncesi sıcak bir gelişme yaşandı. Aday adayı Savaş Yılmaz, ön seçim sürecinin şeffaf olmadığını, kurallarının belirlenmediğini ve adaletsiz bir platform oluşturduğu gerekçesiyle aday adaylığından çekildiğini ve ön seçime dahil olmayacağını duyurdu.

CHP yönetimini sert sözlerle eleştiren CHP Karesi Meclis Üyesi ve Karesi Meclis Üyesi Aday Adayı Savaş Yılmaz’ın açıklaması aynen şöyle:

“Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partili Arkadaşlarım ve Karesi İlçe Halkı,

2019-2024 yılları arasında Karesi Belediye Meclis Üyeliği görevini onurla yerine getirerek, partimizin ilkelerine bağlı ve halkımızın çıkarlarını gözeterek hizmet etme fırsatı buldum. Bu süre zarfında, partimizin örgütüyle uyumlu bir şekilde çalışmalar gerçekleştirip, şeffaf bir yönetim anlayışı benimsedim.

28 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiğim aday adaylık başvurum, partimizin demokratik süreçlerine olan inancımın bir ifadesiydi. Ancak, aday adaylığı sürecinde yaşanan gelişmeler ve belirsizlikler, bu sürecin beklediğimiz şeffaflık ve adillikle yönetilmediğini göstermiştir.

Aday adaylarının ve belediye başkan aday adaylarının bir araya gelme imkanının sadece bir defa olması, ön seçim sürecinin geç bir tarihe bırakılması ve kontenjan adaylarının belirlenmesinde şeffaf bir kriterin olmaması gibi durumlar, demokratik bir seçim sürecinin önündeki engelleri oluşturmuştur. Fermuar sistemi uygulanacak olmasına rağmen, kadın ve genç kotalarının belirlenmemesi de adaletsiz bir ortamın oluşmasına neden olmuştur.( Tüm aday adayların ön seçime girmesi ve sonrasında dağılımların gerçekleştirilmesi en adil yöntem olacaktı )

Örgütümüz tarafından aday adaylarının tanıtımının yapılmaması, projelerini ve yetkinliklerini paylaşabilecekleri bir platformun olmaması da ön seçim sürecinde adil bir rekabetin sağlanamayacağı endişesini beraberinde getirmiştir.

Ayrıca, seçime 50 gün kala meclis üyelerinin belirlenmesi ve belediye başkan adaylarının ön seçime girmemesi, sürecin formaliteye dönüşme düşüncesine yol açmıştır. ÖRNEK OLARAK "MUHTAR YOK AZALARI SEÇİYORUZ " Üye listelerindeki eksiklikler ve ulaşım imkansızlıkları ise ön seçim sürecinde belirsizlik yaratmıştır.

Bu sebeplerle, ön seçim sürecinin şeffaf olmadığını, kurallarının belirlenmediğini ve adaletsiz bir platform oluşturduğunu düşündüğüm için 08.02.2024 tarihinde aday adaylığımdan çekilmeye karar verdim. Siyasi mücadelemi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sürdüreceğimi ve örgütümüzün ferasetine güvendiğimi belirtir, hepinize saygılar sunarım.

Sağlıklı günler dilerim.”

HABER: HABER MERKEZİ