Önceki dönem Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, sosyal medya hesabından Karesi Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

2014- 2019 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Balya Belediye Başkanlığı yapan Osman Kılıç, sosyal medya hesabından “Ya biz Karesi’yi alırız ya da Karesi bizi alır” paylaşımı yaparak, bağımsız aday olarak Karesi Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu duyurdu. Bağımsız adaylığını açıklayan Kılıç, “Bizim haricimizde bütün seçenekler denenmiş ve halkımızın nezdinde geçerliliğini kaybetmiştir. Artık yeter Bir şey değişecek Her şey değişecek Ya biz Karesiyi alırız Yada Karesi bizi alır” dedi.

 

OSMAN KILIÇ KİMDİR?

Osman Kılıç, 1 Ocak 1974 tarihinde Balıkesir Balya İlçesinin Çakallar mahallesinde doğdu. Annesinin adı Fevziye babasının adı İlyas Kılıç'tır. İlk ve ortaokulu Balya'da tamamladıktan sonra Balıkesir Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini Antakya M.Y.O işletmecilik okulundan 1993 yılında mezun oldu. Ticaretle uğraşan Osman Kılıç, 30 Mart 2014 seçimlerinde MHP'den Balya Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden Balya Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

 

HABER: SERMİN ASLAN