CHP Bandırma'da Filiz Özdemir Dönemi Başlıyor CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları'nın 15. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, yeni İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak 141 oy farkıyla Filiz Özdemir seçildi. Genel Kurul, Eski Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Heyeti Başkanlığını Celile Gezen ve Nermin Mutlu üstlendi. Kurulda Bandırma Belediye Meclis Üyeleri Elif Didem Çidem ve Simge Gürkan Çavuşoğlu da yer aldı. Faaliyet raporu okundu ve oy çokluğuyla kabul edildi. Seçimde, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Özdemir ile Necla Bıçkıcılar aday olarak yarıştılar.

ZİVANE “HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM TECRÜBELER EDİNDİM”

Programda CHP Bandırma İlçe Gençlik Kadın Kolları mevcut Başkanı Canan Zivane konuşma yaptı. Zivane, “Sizlerle birlikte partim için çalışırken hayatım boyunca unutamayacağım tecrübeler edindim. Herkese nasip olmayacak bir dönemi kadın kolları başkanı olarak tamamlamak benim için tarifsiz bir onurdur. 100 yılın eşi benzeri olmayan genel seçiminde, il ve ilçe kongrelerimizde, 38’inci Olağan kurultayımızda, tarih yazdığımız 31 Mart yerel seçimlerinde, birbirinden deneyimli siyasi figürlerle, yol göstericilerle, parti emekçileriyle mücadele birliği yapmak benim için çok büyük şanstı. Bizlerden görevi devralacak olan, İlçe kadın kolları başkanlığı için aday olan, yarışan iki kadın arkadaşıma ve ekiplerine, yol arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun.” dedi.

ATAK “CUMHURİYET İNANCIYLA DOLU PARTİ BİZİZ”

Kadınların, sivil toplum ve belediye başkanlığı gibi görevlerde de yer almaları gerektiğini söyleyen CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “Genel merkezden en küçük beldesine kadar başkan ve yönetim kurulları ile belediye başkanı ile gençlik ve kadın kolları ile her yaştan Atatürk’ü seven, Cumhuriyet inancıyla dolu parti biziz. Gençlerimiz geleceğin kadrolarını oluştururken kadınlarımız ise yürekleri, aziz direnç ve emekleri ile partimin asıl sahipleridir. Öyle de olmalılar. Partimizde daha fazla kadın üye olmalı ve kotalara sığınıp kalmadan üst kademelerde görevler almalısınız.  Bandırma’ya kadın belediye başkanları, sivil toplum, muhtarlar ve STK başkanları da lazım. Kadın kolları başkanımız Canan Zivane’ye emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Yolumuz iktidar yolu olsun.” diye konuştu.

YAHŞİ “PARTİMİZİN ÖNCÜ GÜCÜ KADIN KOLLARIMIZ VE GENÇLİK KOLLARIMIZ”

Cinsiyetçi yaklaşımları kadınların reddettiğini söyleyen Balıkesir CHP İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, “Bir yıl gibi kısa bir süre içinde birincisi 2 tur olmak üzere 2 seçim geçirdik. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde 15 ilçemizi ve Büyükşehir Belediyemizi 74 yıl sonra CHP bayrağını dikmek üzere kazandık. Örgütümüze çok teşekkür ederim. Bu seçimler 2 ay yapılan çalışmalarla kazanılmadı. Bu başarı yıllardır düzenli, hedef odaklı çalışmalarla kazanılan başarıdır. Partimizin öncü gücü emekçisi temel taşı olan kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı kutluyorum. Yasalarda ve uluslararası sözleşmelerde kadınlara eşit haklar tanınsa da engellerle karşılaşıyoruz. Kadınların yaşadığı şiddet, yoksulluk, ayrım gibi toplumsal cinsiyetçi rollerin tümünü reddediyoruz. Eşit bir gelecek biz kadınların elinde yükselecek” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Zivane, Balıkesir CHP İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi’ye çiçek takdim etti. Programın devamında aday Necla Bıçkıcılar ve Filiz Özdemir yönetim kurulu listelerini tanıttı.  387 kişinin katılımı ile yapılan seçimler sonucunda Necla Bıçkıcılar 119 oy, Filiz Özdemir ise 260 oy aldı. 8 oy geçersiz sayıldı. Özdemir, 141 oy farkıyla CHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ise şu şekilde; Gülten Bekmezci, Ecem Demir, Serra Duman, Şengül Ergün, Aslı Gül, Münevver Beycan, Duygu Sarıköylü, Serap Önler, Havva Ünlü Taşkaya ve Nergis Zeren Yenimahalle

HABER: HABER MERKEZİ