İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bir lisenin mezuniyet törenine kız öğrencilerin kıyafetlerinin uygun olmadığı gerekçesiyle alınmaması hakkında açıklama yaptı. Çömez, okul yönetimini ağır bir dille eleştirerek önce tarikat yuvalarında tecavüz edilen çocukların hak ve hukuklarının korunmasını istedi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı sonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Yapılan etkinlikte okul yönetimi; kız öğrencilerini kıyafetleri uygun olmadığı gerekçesiyle mezuniyet törenine almadı. Okul yönetiminin verdiği karara sitem eden öğrenci ve aileleri; olayı sosyal medyada paylaştı.

Olayın hem sosyal medyada hem basında ses getirmesi sonrasında bir tepki de İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’den geldi. Yaşanan olay ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Partili Çömez; okul yönetimini ağır bir dille eleştirdi.

AK PARTİ KENDİNE YAPILANLARI ŞİMDİ BAŞKALARINA YAPIYOR

Yaşanan bu olayın zamanında başörtülü kızlar için de yapıldığını, Ak Parti’nin bu olaylar sayesinde iktidara geldiğini hatırlatan İYİ Partili Çömez, Ak Parti’nin bir zamanlar kendine yapılan şeyleri başkalarına yapmaya başladığını, olayın sorumlusunun Ak Parti olduğunu söyledi. Çömez: “28 Şubat’ta üniversite kapılarında bekletilen ve içeriye alınmayan başörtülü kızların dramlarıydı aslında AKP’yi iktidara getiren. Çünkü onların dramlarını anlatarak ‘Benim başörtülü bacılarımı okullara almadılar’ diyerek milletten oy talep etmişti AKP. Sonuç olarak çeyrek asırdır AKP iktidarda. Peki çeyrek asır sonra ne oldu? Aslında AKP bir aktarılmış travma yaşadı. Yani kendine bir zamanlar yapıldığını iddia ettiği şeyleri intikamla, öfkeyle, nefretle, kin duygusuyla başkalarına yapmaya başladı” dedi.

“NEREDE KALDI BU MİLLETİN ÖZGÜRLÜĞÜ”

Sözlerinin devamında okul yönetiminin uyguladığı bu karar hakkında konuşan Çömez: “Maalesef geçtiğimiz günlerde bir lisenin mezuniyet törenine kıyafetleri uygun olmadığı gerekçesiyle birçok öğrenci alınmadı. Kapıda bekleyen bir ceberut anlayış vardı. Tek tek kontrol yapıyordu: Sen girebilirsin, sen giremezsin, senin kıyafetin uygun, senin kıyafetin uygun değil diye. Sana mı kaldı milletin kıyafetini kontrol etmek. Sen misin buna karar veren. Nerede kaldı milletin özgürlüğü. Sen cennet jandarması mısın? Şu cennete, şu cehenneme gidecek, bu yetkiyi kendinde mi görüyorsun?” ifadelerine yer verdi.

TECAVÜZ EDİLEN ÇOCUKLARIN
HAKLARINI KORUYUN

Sözlerinin sonunda önce tarikat yuvalarında tecavüz edilen çocukların haklarının korunması gerektiğini vurgulayan Çömez, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Sen önce git tarikat yuvalarında diyanetin kurslarında tecavüz edilen çocukların hakkını, hukukunu koru. Önce bunları engelle. Yetişkin genç kızların, kadınların yapacağı mezuniyet törenlerine katılıp katılamayacağının onay makamı olduğun düşünme. Bunun kararını sen veremezsin. Bu ülkeyi Türkiye Yüzyılı masalları ile kandırıp, uyutup sonra da karanlığa mahkum etme. Aydınlık Türkiye’ye, bu ülkenin aydınlık yarınlarına engel olamayacaksınız.”

HABER: BUSE ASLAN