CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 6 yıldır yolcu uçağı inmeyen havaalanı için açılan elektrik ihalesi için tepki gösterdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 6 yıldır tarifeli yolcu uçağı inmeyen Balıkesir Merkez Havaalanı için elektrik ihalesi yapacağını duyurdu. Balıkesir Merkez Havaalanı için 6 yılda 6’ıncı kez elektrik ihalesine çıkılırken, bu sürede 5 milyon 250 bin kilovatsaat elektrik için 7 milyon 598 bin 760 TL harcandı.

Daha önce Balıkesir Merkez Havaalanı önünden bir çok kez Bakan Uraloğlu’na çağrıda bulunan CHP’ Serkan Sarı bu kez Balıkesir’de işitme cihazı satışı yapılan ve gözlükçülerin bulunduğu caddeden seslendi:  “Bu kadar çağrıya rağmen hala kulakları duymuyor ve gözleri görmüyorsa yardımcı olabilirim” dedi.

 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 6 yıldır yolcu uçağı inmeyen havaalanı için açılan elektrik ihalesi için tepki gösterdi. Daha önce defalarca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrıda bulundukları hatırlatan CHP’li Serkan Sarı, Bakan Uraloğlu’na bu kez Balıkesir’in işitme cihazları satışı yapılan ve gözlükçülerinin yoğun olduğu caddeden çağrıda bulundu.

İstanbul AirShow 2024 Uluslararası Sivil Havacılık Fuarı açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu’nun sözleri hatırlatan CHP’li Sarı şunları söyledi: “Diyor ki ‘a noktasından b noktasına gitmek isteyen vatandaşlarımız eğer havaalanı varsa gidip uçak biletini alıyor ve hızlı bir şekilde ulaşımını sağlıyor. Türkiye'nin 4 bir yanına donattık, 50 ülkeye uçuşlarımız var’ diyor ama Bakana buradan biz çağrıda bulunuyoruz. Balıkesir Merkez Havaalanına bir tek uçak indiremiyorsunuz. Sorduğumuzda gelen cevap ne? ‘Hava yolu şirketlerinin tasarrufunda’ deniyor. Orada göğsünüz kabarırken burada utanıyor musunuz acaba? Merak ediyorum bu çalışmayan havaalanına uçak inmeyen havaalanına 6 yıldan beri 5 defa ihale yaptınız. Bu ihalelerde 5 milyon 250 bin kilovatsaat elektrik faturası ödediniz. Bunun bedeli 7 milyon TL. Şimdi yeni bir ihaleye çıkıyorsunuz. Yeni bir ihaleyle yeni elektrik alım ihalesiyle yine hiç havaalanına uçak inmemesine rağmen bir tek vatandaş yolcu bir tek yolcu taşınmamasına rağmen bu havaalanında ne yazık ki masraf etmeye devam ediyorsunuz sayın Bakan.”

 

“BAKAN’IN UMARIM SAĞLIK SORUNU YOKTUR”

CHP’li Serkan Sarı, açıklamalarının devamında; “Konuşmasında yaptığı vurgu da demiş ki; ‘gözlerine, kulaklarına, tüm dünyaya kapatırsan, dünyada olman gereken yerden çok uzakta kalırsın’ demiş. Sayın Bakan'a soruyorum; gerçekten sağlık sorunları olabilir, kulağa duyuyor mu bilmiyorum? Gidip bir muayene olmalı, gözleri görmüyorsa bir muayene olmalı. Umut ederim ki herhangi bir sağlık sorunu yoktur. Ama bu kadar çağrıya rağmen hala kulakları duymuyor ve gözleri görmüyorsa, eğer bir işitme cihazı lazımsa bu konuda yardımcı olabileceğimi, eğer gözleriyle ilgili bir sıkıntısı varsa o konuda da yardımcı olabileceğimi kendisine vurgulamak isterim. O’nun sağlığında eksiklikler varsa bunları da gidermek bizlerin boynunun borcu. Sayın Bakan’a buradan bir defa daha çağrıda bulunuyorum. Balıkesir Merkez Havalimanına tarifeli uçak inmiyor. 78 personel çalışan 6 yıldan beri görev yapan bu havaalanına uçak inmiyor. Sizi göreve davet ediyorum” dedi.

 

YOLCUSU OLMAYA HAVAALANINA 6’INCI ELEKTİRİK İHALESİ

1 milyon yolcu kapasatitesi olan havalalanı hakkında açıklama yapan CHP’li Sarı; “Balıkesir Merkez Havaalanı 2019 yılında faaliyete geçti. 1 milyon yolcu kapasitesi olan havaalanında personel sayısı her yıl artarak 65’ten 78’e çıktı. Bugünkü kur üzerinden 525 milyon lira harcanarak yapılan havaalanına 6 yıl süre içerisinde 169 milyon lira harcandı. Havaalanın onarımı ve uzayan otların kesilmesi için ihaleler açan DHMİ, elektrik alımı için de 14 Ekim günü 6’ıncı kez ihaleye çıkacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN