CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Geleneksel Meci Şenliği’ne katılarak, Edremit’in zeytin kültürüne ve imece ruhuna dair önemli mesajlar verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Edremit’te düzenlenen Geleneksel Meci Şenliği’ne katılarak, zeytinin bereketini ve emeğin gücünü simgeleyen etkinliğin önemini vurguladı. Şenliğe, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve diğer protokol üyeleri ile yerel üreticiler ve Edremit halkı da katıldı.

Sarı, Edremit’in zeytin ve zeytinyağı ile özdeşleşmiş bir coğrafya olduğunu belirterek, bu topraklarda nesiller boyunca süregelen imece kültürünün sadece bir üretim biçimi değil, aynı zamanda bir dayanışma ruhunun ifadesi olduğunu ifade etti.

Şenlikte, zeytinin dalından sofraya kadar uzanan yolculuğuna tanıklık ederken, emeğin ve alın terinin değerini bir kez daha hissettiklerini belirten Serkan Sarı, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; etkinliğin sonunda, Edremit’in bereketinin ve imece ruhunun her daim sürmesi temennisinde bulundu.

 

HABER: BUSE ASLAN