Cumhuriyetimizin ilanın 101’inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Cumhuriyet’i korumak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençliğe Hitabesi"nde belirttiği gibi, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki zorluklara dikkat çekti. Öztaylan, "Kurtuluş Savaşı'nda başlatılan Milli Mücadelemiz, yerli ve milli imkanlarla onurlu bir mücadelenin sonucunda zafere ulaşmıştır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Cumhuriyet’in muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Öztaylan, "Cumhuriyetimiz, her döneminde zorlu koşullar ve çetin yollardan geçmiştir" dedi.

Mesajında, Türk milletinin kadim tarihine ve yüksek ahlaki değerlerine uygun bir yönetim şekli olan Cumhuriyet’i koruma ve yüceltme azmiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Öztaylan, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını sağlamak için çalışan herkese teşekkür etti.

Ayrıca, İstiklal Harbi’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, TUSAŞ şehitlerini rahmet, minnet ve saygıyla andığını ifade etti. Öztaylan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılını kutlayarak mesajını sonlandırdı.

 

HABER: UĞUR YAZICI