TBMM kürsüsünde ihracatın Türkiye’nin kalkınması için kilit rol oynadığını vurgulayan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, ülkenin kalkınma potansiyelinin zayıflatıldığını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yapan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Türkiye’nin kalkınması için girişimciliğin ve ihracatın kilit rol olduğunu vurguladı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun görüşmelerinde hükümetin kısıtlayıcı uygulamalarla girişimcinin ayağına prangalar vurduğunu belirten Milletvekili Dalgın, Türkiye’nin daha zengin ve güçlü bir ülke olabilmesi için hür teşebbüsün ve serbest rekabetin önünün açılması gerektiğini söyledi.

Girişimcilerin karşılaştığı yasaklar ve kısıtlamalar nedeniyle ülkenin kalkınma potansiyelinin zayıflatıldığını ifade eden Dalgın, “Girişimcilerimizin önünü açmak yerine yasaklarla, saçma düzenlemelerle ayaklarına prangalar bağlıyoruz” dedi.

 

“İNTERNETTE ÖZGÜR DEĞİLİZ”

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, internet hızında Türkiye dünyada ilk yüze giremediğini belirtirken Freedoom House raporunda internet kullanırken özgür olmayan ülkeler arasında olduğumuzu ifade etti. TBBM’de yaptığı konuşmasında satın alabilirlik endeksinde Avrupa sonuncusu olduğumuzu ifade eden Dalgın; “Çok kalitesiz bir hizmeti çok pahalıya kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KADIN GİRİŞİMCİYE NASIL CEVAP VERECEĞİZ?”

Konuşmasında Instagram gibi platformların kapatılmasının kadın kooperatifleri, otel ve restoran işletmeleri ile yaratıcı sektörlerde freelance çalışanlar üzerinde olumsuz etkileri olduğuna değinen Dalgın, girişimcilerin uluslararası ödeme sistemlerine erişimlerinin engellenmesini de eleştirdi. Milletvekili Dalgın açıklamalarının devamında; “Paypal ile ödeme alamadığım için müşteri kaybettim diyen kadın girişimciye nasıl cevap vereceğiz?” diyerek hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

 

“TÜRKİYE’NİN KALKINMASININ YOLU DÜNYAYLA ENTEGRASYONDAN GEÇER”

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, konuşmasının sonunda erken aşama girişimcilerin karşılaştığı bürokratik engelleri kaldırmak için bir start-up kanunu çıkarılması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin daha kalkınmış ve güçlü bir ülke olmasının yolunun hür teşebbüsün önünü açmaktan ve dünyayla entegrasyonu sağlamaktan geçtiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN