Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Kitap Günlerine katılan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Suriyelilerin, Iraklıların ve diğer yabancı uyruklu çocukların okullarının güvenliği ve temizliği için ihale açtığını belirterek adaletsizliğe tepki çekti.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, velilerin para toplayarak okulları temizlediğini ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yalnızca 29 ilde yabancı uyruklu çocukların okuduğu okullar için temizlik ve güvenlik ihaleleri açtığını belirtti.

6.Bandırma Kitap Günleri'nde ünlü haber sunucusu Ece Üner ile gerçekleştirilen söyleşide, eğitimde yaşanan sorunlar da gündeme geldi. Çömez, okullara yaptığı ziyaretlerde temizlik personeli eksikliği yaşandığını vurgulayarak, “Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret ettiğimde velilerin 3-5 kuruş para toplayarak okulun temizliğini yapmaya çalıştığını gördüm. Okulda temizlik görevlisi yok. Bu durum sadece burada değil, tüm okullarda son derece vahim. Bandırma, kurtuluş ateşinin filizlendiği bir yer. İnsanlar, çocuklarının okullarını temizlemek için böyle bir çaba içinde,” dedi.

Çömez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Suriyelilerin, Iraklıların ve diğer yabancı uyruklu çocukların okullarının güvenliği ve temizliği için ihale açtığını belirtti: “Bu ihale yalnızca 23 ilde geçerli. MEB, bu illerdeki okulların güvenliğini sağlamak için özel firmalarla anlaşma yapıyor. Avrupa Birliği’nden aldığımız 700 milyon Euro’nun bu öğrencilere kıyafet, kırtasiye ve eğitim materyalleri için kullanıldığını öğrendim. Bu ülke için canını feda eden atalarımızın torunları burada 3-5 kuruş toplarken, Suriyeli öğrencilerin okullarının güvenliği için ihale açılması üzücü.”

Çömez, bu durumun toplumda yarattığı adaletsizliğe dikkat çekti.

HABER: HABER MERKEZİ