Vergi üzerine konuşma yapan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, orta direk çağrısı yaptı. Milletvekili Dalgın yaptığı konuşmasında; “Hükümetin dönüp dönüp yolduğu kazın adı belli: Ortak direk” dedi.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, vergi üzerine yaptığı konuşmasında Türkiye’nin dinamosu olarak tanımladığı orta direğin üzerine bindirilen vergi yükünü zulüm olarak nitelendirdi. Üç liralık verginin iki lirasının KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerden elde edildiğini, bunun da orta direk tarafından ödendiğine dair önemli bir istatistik paylaşan Milletvekili Dalgın, “Hükümetin dönüp dönüp yolduğu kazın adı belli: Ortak direk” dedi.

 

“GELİN, GELİR VERGİSİ DİLİMLERİNİ GÜNCELLEYELİM”

Hükümete gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi için çağrı yapan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın; Gelin gelir vergisi dilimlerini güncelleyelim. Orta direğin cebinde daha çok para kalsın. Merak etmeyin o parayla havyar almayacak. Evinin, çocuğunun ihtiyacını görecek. Vergi geliri de azalmayacak. O para harcandıkça gene bol bol KDV, ÖTV toplayacaksınız. Ama en azından vatandaş biraz nefes alacak” şeklinde konuştu.

Türkiye de Belçika nüfusa kadar ve Belçika refahında yaşayan insan olduğunu söyleyen Dalgın, iktidara yaptığı çağrısında bu memleketi sırtında taşıyan orta direk için bir şeyler yapılması gerektiğini, gelir vergisi güncelleme tekliflerine destek verilmesini istediğini söyledi.

 

HABER: BUSE ASLAN