Yaklaşan mahalli idareler seçimleri öncesi Balıkesir CHP’de sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP’de ışık görmediği için 2018 yılında İzmir’den İYİ Parti Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan CHP 24. Dönem Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, beğenmeyip gittiği partisinden 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı adaylığı başvurusu yaptı.

Balıkesir CHP geçtiğimiz hafta sonu partisinin eski milletvekili Haluk Ahmet Gümüş’ü konuştu. CHP’de yaklaşan yerel seçimler öncesi herkesin Ahmet Akın’ın adaylığını beklediği şu günlerde Haluk Ahmet Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkan adayı adaylığı başvurusunu yaparak ortalığı karıştırdı.

 

HEM SAFHEM BÖLGE

DEĞİŞTİRDİ

Uzun süredir siyaset sahnesinde görünmeyen ve 2018 yılında ani bir kararla hem saf hem bölge değiştiren Gümüş, İzmir 1. Bölge’den İYİ Parti Milletvekili aday adayı olmuştu. Aday listede yer alamayan Gümüş, 2019’da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına göz kırpmasına rağmen hamlesi parti kanadında karşılık bulmamıştı.

CHP’de siyaset yaptığı dönemde özellikle “CHP’de tavanla taban arasındaki makas çok açıldı” cümlesini istifasına gerekçe gösteren Gümüş’ün, Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle yuvaya döndüğü yorumlarını da beraberinde getirdi.

TBMM'ne dönmek için İzmir’i ve İYİ Parti'yi seçen yerel seçimler için ise Balıkesir’i ve CHP’yi seçen Haluk Ahmet Gümüş’ün, kimi CHP’liye göre Ahmet Akın varken adaylık olasılığı kırmızı kar yağma olasılığı ile aynı derecede görülüyor.

 




KAYNAK: İHA