İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, kırsal mahallelerdeki taşımalı sistemin kaldırılmasına tepki gösterdi. Çömez: “Havada 5 uçakla konvoy yapmaya para var ama küçücük çocukları köylerin alıp okula götürmeye para yok” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Gönen ilçesindeki taşımalı sistemin kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda taşımalı sistemin önemine, kaldırılması halindeki sonuçlarına değinen İYİ Partili Çömez, taşımalı sistemi kaldıran AK Parti iktidarını eleştirdi.

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde taşımalı sistemin kaldırılmasına tepki gösteren Çömez, AK Parti iktidarını eleştirdi. Çömez, sözlerine şöyle başladı: “Havada 5 uçakla konvoy yapmaya para var ama küçücük çocukları köylerin alıp okula götürmeye para yok. Niye söylüyorum bunu? Çünkü tasarruf tedbirleri çerçevesinde artık taşımalı sisteme kademeli olarak bir son veriliyor. Önce Balıkesir’in Gönen ilçesinde başlandı.”

ÇÖMEZ: “BATSIN SİZİN TASARRUFUNUZ”

Eğitimin önemine değinerek sözlerini sürdüren Çömez, kırsal mahallelerde tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılan taşımalı sistem için ‘Batsın sizin tasarrufunuz’ dedi. Çömez: “Gönen’in 89 köyü var. Bu köylerden kasabaya eğitim almak için giden çocuklara bundan sonra devlet araç vermeyecek. Başınızın çaresine bakın diyor. Sabahın köründe kalkın, nasıl giderseniz gidin diyor. Veliler çaresiz, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ama devletimiz bir çözüm bulmuş. Gönen’de İmam Hatip Lisesi’nin bir yurdu var, yurdu da hazırladık, 13-14 yaşındaki çocuklarınızı gönderin, o yurtta biz onları misafir ederiz diyor. Türkiye’nin düştüğü hale bakın. Ankara’nın ışıltılı salonlarında şatafatlı ve lüks hayat sürenler, havada tam 5 uçakla konvoy yapanlar, koruma ordularının sayılarını bilmeyenler, ballı maaşlarla ceplerini doldurdukça dolduranlar; zavallı köylünün çocuğuna orada gidip eğitim alsın diye tahsis edilmiş olan araçlara el koyuyorlar. Neymiş efendim: tasarruf tedbiri. Batsın sizin böyle bir tasarrufunuz. Bu ülkede yapılabilecek en büyük yatırım çocuklaradır. Siz o yavrulara transport vermiyorken, kasabalara gitmelerine imkan tanımıyorken bu çocuklar nasıl bizim geleceğimizi inşa edecek. Köylere belediye otobüsü vermiyorsun, başka araç tesis etmiyorsun, vatandaşın da kendi aracı yok. Nasıl gitsin bu çocuklar kasabaya. Diyorsun ki ben çare buldum. Neymiş çare: İmam Hatip’in yurdunda kalsınlar. Köy okulunda okumuş, hayata köyde hazırlanmış, okuma yazması olmayan çiftçi bir ailenin evladı olarak söylüyorum. İmam Hatip’te okumuş ve dereceyle bitirmiş birisi olarak söylüyorum. Bu yaptığınız Türk gençliğine ihanettir. Türkiye’nin istikbaline ihanettir. Derhal bu uygulamadan vazgeçin. Çocukların altından o araçları aldınız, tekrar geri verin. O çocuklar okullara rahatlıkla gidip gelsinler. Zaten köyler boşalmış, insanlar köyde kalmıyor. İnsanları çaresiz bırakmaya hakkınız yok. Diyorsunuz ki özel aracınızla götürün, köyleri terk edin. Veya bir alternatif olarak getirin İmam Hatip’in yurduna, biz çocuklara orada gerekli eğitimi veririz. Yazıklar olsun size” diye söyledi.

HABER: BUSE ASLAN