İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar başta olmak üzere işlevsizleşen parlamento, siyasallaşan hukuk ve cemaatleşen kuruların tek sebebinin AK Parti olduğunu söyledi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, AK Parti hükümetini ve tek adam rejimi olarak adlandırdığı Cumhurbaşkanlığı sistemini sert bir dille eleştirdi. Türkiye’de ekonominin yerle bir olduğunu söyleyen Çömez, faizle Londra tefecilerinden para bulunmaya çalışıldığını iddia etti.

Katıldığı bir televizyon programında AK Parti hükümetini adeta yerden yere vuran Çömez’in eleştirilerinin odağında AKP vardı. Çömez, programda AKP’den kurtulunduğu takdirde  ülkenin normalleşeceğini söyledi.

 

Milletvekili Çömez, eleştiri dolu açıklaması aynen şöyle: “Bu ülke sadece ve sadece AKP’den kurtulduğu zaman normalleşir. Hukuku siyasetin gölgesine sokan kim? Hukuku politize eden kim? Kurumları çökerten kim? Kurumların içerisine çeteleri, tarikatları, cemaatleri sokan kim? Kurumları hırpalayan kim? AKP.

Demokrasinin işlemez haline gelmesinin, demokrasinin kurum ve kurallarının artık yok hükmünde olmasının tek sebebi AKP’dir. Parlamento şuanda işlemez vaziyette. Bütün şahsiyeti maalesef hırpalanmış durumda. Onlarca soru önergesi verdim, muhatap olmuyorlar. Diyanet İşleri Başkanı’na soru soruyoruz. Cevap vermiyor, çıkıyor basın açıklaması yapıyor, kendine göre bir değerlendirme yapıyor. Ben bunu şahsım adına sormuyorum, millet adına soruyorum. Parlamentonun yasama ve denetleme faaliyeti bu kadar ayaklar altına alınır mı? AKP’li Milli Savunma Komisyon Başkanı biz burada neye oy vereceğiz diyor. Öteki de saraydan böyle talimat geldi öyle oy vermemiz lazım diyor. Böyle bir demokrasi olur mu?

 

ÜLKEYİ BU HALE GETİREN

AKP’NİN TA KENDİSİ

Bu ülke gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış durumda. Bu ülkeyi 140 milyar dolar borçtan alıp 500 milyar dolar borca getiren, yer altında ve üstünde ne varsa satan, Cumhuriyetin bütün kazanımlarını satan, bütün bunları yaparken yandaşların cebini dolduran kim; AKP.

Bir de bu da yetmedi gelecek garantili projelerle ülkenin istikbalini ipotek altına aldılar. Şimdi kapı kapı dolaşıp yüksek faizle Londra tefecilerinden para bulmaya çalışıyorlar. Tabii ki Erdoğan yumuşamak isteyecek. Çünkü en son seçimlerde çok büyük bir darbe yedi, çok büyük bir yumruk yedi. Kendine gelemedi, rakibinin boynuna sarılıyor. Aman nolur biraz daha vurmayın da ben bir kendime geleyim diyor. Tabiatıyla muhalefetin topyekûn stratejisi bana göre bu ülkeyi bu tek adam rejiminden kurtarmak olmalı ve Türkiye’nin demokratik düzene yeniden geçmesi için çaba harcamak olmalı. Millet hiçbir zaman sertleşeceğimiz, tavır alacağımız bir yapı değildir. Millet bizim baş tacımızdır. Şuanda siyasetçilerin ve özellikle son 22 yıldan beri tek adam rejiminin aldığı bütün kararlardan dolayı millet inim inim inliyor, ekonomi yerlebir.

Önümüzdeki haftalarda Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmalar gelecek. Bitti tükendi, kasada hiçbir şey kalmadı. Türkiye’nin yer altı ve üstü ne kadar madeni, değerli mineralini, enerjisini satacaklar. Londra tefecilerinin önünde diz çöküyorlar. Utanarak söylüyorum bunu. Yüzde 4-5 faizle aldıkları parayı getirip Türkiye’de yüzde 50 faizle bankalara yatırıp, 1 milyar dolara 6 ay içerisinde 100 milyon dolar ceplerine indirip götürüyorlar. Bunun sürdürülebilir olma imkanı yok. O sebeple Türkiye’nin üretebilen bir ekonomiye, gerçek bir demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne dönmesi lazım. Bu şartlar altında AKP’nin olduğu bir dönemde bunun olması mümkün değil. Bizim şuanda tek tavrımız, tutumumuz Türkiye’nin bu ceberut anlayıştan, AKP’den kurtarmak. Bizim muhatabımız muhalefet değil, AKP.”

 

HABER: UĞUR YAZICI