Gelecek Partisi Balıkesir İl Başkanı Burhan Deniz ve Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz, yerel seçimlerde iş birliği yapacaklarını, diğer partilerle iş birliğine de açık olduklarını duyurdu.

Kısa süre önce Gelecek Partisi Balıkesir İl Başkanlığına atanan Burhan Deniz, dün Balıkesir görsel ve yazılı basınıyla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Gelecek Partisi’nin yönetim kurulu üyeleri yanı sıra TBMM’de birlikte grup kurduğu Saadet Partisi’nin Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz da katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Burhan Deniz, Gelecek Partisi'nin Balıkesir'in derdiyle dertlenen, memleket için hizmet etmek isteyen bir ekip olduğunu belirterek, "İşimizi, gücümüzü, çoluğumuzu, çocuğumuzu bir kenara bırakarak memleketimiz için, göz bebeğimiz için ne yapabiliriz, ne üretebiliriz. Bölgeye nasıl bir katkıda bulunabiliriz. Bir farkındalık oluşturabilir miyiz, bugüne kadar bölgede yaşanmış olan güzel şeyleri daha ileri taşıyabilir miyiz, varsa yanlışlıkları tamir edebilir miyiz, bu düşünceyle yola çıkmış bir ekibiz" dedi.

Gelecek Partili kadrolar olarak siyaseti millete hizmet aracı olarak gördüklerini vurgulayan Deniz, "Millete asla tepeden bakan bir anlayışı kabul etmiyoruz. 'Oy yoksa hizmet de yok' anlayışını kabul etmiyoruz. Bu milleti, memleketi, 82 milyonu kardeş olarak bildiğimiz için, 7'den 70'e vatandaşımızı, ülkemizi yüceltmek için siyaset yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Deniz, 2024 seçimlerine ilişkin de açıklamalarda bulunarak, "Önümüzde 2024 seçimleri var. Bizler hem mutfak çalışmaları hem saha çalışmaları, hem sandık çalışmaları üç başlık altında çalışmalarımıza başladık, devam ediyoruz. Gelecek Partisi olarak Balıkesir'in bütün ilçelerinde gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Daha önce parti yönetim kurulumuzun almış olduğu karar sonrasında Balıkesir ve ilçelerinde ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere, kendi logomuzla seçime girmeye hazırız. Ama bir ittifak olma ihtimali olduğunda da bütün partilere kapımız açıktır" diye konuştu.

 

İTTİFAK DEĞİL,

İŞBİRLİĞİ

Başkan Deniz, ayrıca yerel seçimlerde Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin iş birliği yapacağını belirterek; seçimlerde ortak aday ile gireceklerini belirtti. Deniz, Saadet Partisi’nin adayının çıktığı yerlerde Gelecek Partisi’nin aday çıkarmayarak o adayı destekleyeceklerini yine Gelecek Partisi’nin aday çıkardığı bölgelerde Saadet Partisi’nin aday çıkarmayarak ortak adayı destekleyeceklerini söyledi. İl Başkanı Deniz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir’in bütün ilçelerinde ve il merkezinde Saadet Partisi ile ortak hareket etme kararı almış bulunmaktayız. Gelecek ve Saadet Partisi kadrolarına güveniyoruz. 20 ilçede aday tespit çalışmalarımız başlamıştır. Yaklaşık 8-10 ilçede mevcut adaylarımız hazır. Parti kadrolaşmamızı da 20 ilçede en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Daha sonra konuşan Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz da 1,5 ay önce kurdukları tespit komisyonu ile aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Durmaz, 7 ilçede aday tespiti yaptıklarını belirterek; “Bu hafta itibariyle Gelecek Partisi’nden arkadaşlarımız tespit komisyonumuza dahil olacak. Komisyonumuz genişleterek aday belirleme çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Bazı yerlerde Gelecek Partisi bazı yerlerde Saadet Partisi logosuyla seçime gireceğiz. Yine Büyükşehir Belediyesi’ne ortak aday çıkaracağız.

İnşallah en kısa zamanda adaylarımızı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

İki il başkanı ayrıca bu işbirliğine katılmak isteyen diğer partilere de kapılarının açık olduğunu söylediler.

 

HABER: İLKAN TOPRAK