CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Havran Belediyesi’nin arazi satışını eleştirerek Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’a tepki gösterdi.

Havran Belediyesi’nin mülkiyetindeki yaklaşık 200 dönümlük arazinin Mısırlı bir vatandaşa satılmasının ardından, belediyenin bu araziye bitişik alanları satın alma girişimi yeni tartışmaları beraberinde getirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP’li Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy'u "emlakçılık yapmakla" eleştirerek bu süreci ele aldı.

 

Havran Belediyesi, 2014 yılında Balıkesir’in büyükşehir statüsü kazanmasıyla mülkiyetine geçen 200 dönümlük araziyi 3 milyon 800 bin TL karşılığında, Türk vatandaşlığı edinmek isteyen bir Mısırlı kişiye satmıştı. Satışa yönelik eleştiriler devam ederken, Belediye Başkanı Ersoy’un talimatıyla, belediye meclisinin Eylül ayı toplantısında CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen 56 dönümlük bir başka arazinin daha satın alınmasına karar verildi.

 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, söz konusu arazilerin satışına tepki gösterdiği açıklamasında, Belediye Başkanı’nı "emlakçılık" yapmakla suçladı. Sarı, "Belediye Başkanı, belediyecilikten vazgeçip emlakçılığa soyunmuş gibi görünüyor. Arazilerin birleştirilip Araplara satılma planları yapılıyor," ifadelerini kullandı.

 

Sarı ayrıca, Koca Seyit’in memleketindeki bu toprakların şehitlerin kanıyla kazanıldığını vurgulayarak, "Bu topraklar Araplara satılacak yerler değil. Belediyenin halka hizmet etmesi gerekirken, yabancılara arazi satma girişimlerine karşıyız" dedi ve Belediye Başkanı'nı bu konuda acilen açıklama yapmaya çağırdı.

 

CHP’Lİ SARI: “HAVRAN’I SATTIRMAYIZ”                                              /B

UMUT SAYAN

 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP’li Havran Belediye tarafından satışı yapılan ve satın alınacak araziler önünde yaptığı açıklama ile eleştirdi.

               

AKP’li Havran Belediyesi mülkiyetindeki yaklaşık 200 dönüm araziyi Mısırlı bir vatandaşa satmasının ardından sattığı arazinin yanındaki arazileri satın alınma çalışmalarına başlaması yeni tartışmalara neden oldu. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’u “emlakçılık” yapmakla eleştirdi.

AKP’li Havran Belediyesi 2014 yılında Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla mülkiyetine geçen 200 dönüm araziyi Mısırlı bir vatandaşa Türk vatandaşlığı karşılığında 3 milyon 800 bin TL’ye satışı tartışmalara yol açtı.  Belediye Başkanı Emin Ersoy AKP’li Meclis üyelerine talimat vererek Eylül ayı belediye meclisinde Eğmir Mahallesi 142 ada 18 parsel 56 dönüm arazinin satın alınmasına için CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen Meclis kararı aldırdı. 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP’li Havran Belediye tarafından satışı yapılan ve satın alınacak araziler önünde yaptığı açıklama ile eleştirdi. CHP’li Serkan Sarı, “Belediye Başkanı, belediye Başkanlığı yapmaktan vazgeçmiş, emlakçılık yapmaya karar vermiş. Belediyenin buradaki yanda kalan arazinin etrafındaki arsaları toplayarak bunları birleştirecek ve görüyoruz ki yeniden Araplara satmak için mücadele içerisinde” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı Çanakkale Kahramanı Koca Seyit’in memleketindeki toprakların Araplara satılamayacağını vurgulayarak; “Balıkesir'deki topraklarımız ki Çanakkale kahramanı Koca Seyit’in memleketindeki topraklarımızdan elinizi çekin. Buradan Havran Belediye başkanına da sesleniyorum. Belediyede mevcut üyesi arkadaşlarımız konuyla ilgili açık ve net bir şekilde tavırlarını koydular. Siz bu toprakları Araplara satarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kime hizmet etmeye çalışıyorsunuz? Biz halka hizmet etmeniz için sizin o koltukta olduğunuzu düşünüyorduk. Ama siz Araplara hizmet etmek için o koltukta olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bununla ilgili acilen bir açıklama yapmanızı istiyoruz. Balıkesir'de Araplara satılacak arazimiz, tarlamız yok. Memleket bizim, yeter. Bu topraklar şehitlerimizin kanıyla sonlanarak kazanılmış topraklar yüreğiniz yiyorsa emek verin, mücadele edin, hizmet edin! Ama ses emlakçılık yapma derdine düştünüz. Belediye Başkanlığı makama yabancıları arsa satmak için emlakçılık yapma derdine düşürecek bir makam değildir. Acilen sizi göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HABER: BUSE ASLAN