Edremit’te yaşayan E.Astsubay (jet uçak teknisyeni) O. Güven Tılıç, CHP Belediye Meclis Üyesi aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

CHP Edremit ilçe teşkilatına yaptığı başvuru sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Tılıç, meslek yaşamı boyunca edindiği tecrübeleri yerel yönetimlerde kullanmak ve yaşadığı şehre hizmet etmek istediği için adaylık başvurusu yaptığını söyledi. Tılınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben hayatı öylesine gelip geçtiğimiz bir yol olarak görmüyorum. Yaşamanın bir sorumluluk olduğunu ve yaşamın her anında o sorumlulukla davranmamız gerektiğini düşünürüm. Hava Kuvvetleri’nde \TP Uçuş Teknisyeni olarak çalıştığım 10 yıl boyunca dünyanın hangi kentine gittiysem, oraları şehircilik açısından gözlemlemeye, sadece bakıp geçmemeye, ama bir kentin nasıl olduğunu ve olması gerektiğini görmeye çalıştım. Ortaokul Türkçe kitabımızda Nurullah Ataç’m beni çok etkileyen bir metni vardı: Bakmak ve Görmek. Ben gezdiğim yerlere bakıp geçmemeyi, oraları görmeyi de sorumluluk saydım. Gittiğim ülkelerde şehir planlaması ve yerel hizmet anlayışları hakkında gözlemlerde bulundum. Bundan da çok şey öğrendim.

Emekliliğimin ardından, biz askerler genç emekli olabiliyoruz, tesisler kurdum, yönettim. Ülkenin önemli projelerinden Ilısu Barajı’nda çakşırken, bölgede yaşayan ve yaşam alanları barajdan etkilenen insanların gelir iyileştirmesi ve onlar için geçici yerleşim alanlarının kurulmasıyla ilgili çalışmaları organize ettim.

Edremit’e yerleşmeye karar verdiğimde de, yine yöre ekonomisine, üretime ve istihdama katkı sunacak İvrindi Aydeniz Et Entegre Tesisi’nin kuruluşunda etkin görev aldım, koordinatörlüğünü yaptım.

Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan ve Tuncel Kurtiz’in bu yüzden toprağının üstünü de altım da kendine mekan edindiği Çamlıbel’e yerleşince sadece o muhteşem doğasım seyredip oksijenini soluyarak yaşamayı ‘yaşamak’ sayamazdım. Buralara karşı da sorumluluğum var. Hayatta şimdiye kadar biriktirdiklerimi şimdi yaşadığım yerin yararına kullanmalıyım.”

Seçilirsem, her gün kendime ‘Bugün hangi sorunu çözdün?’ diye sorarak çalışırım. Seçilemezsem de hep yaptığım gibi, kendime ‘Bugün hangi sorunu çözdün?’ diye sorarak yaşamaya devam ederim. Etrafımız sorunlarla dolu ve bu cumhuriyete borçlu her yurttaşın görevi, her nerede ve hangi görevde olursa olsun, bir sorunun ucundan tutarak onu çözmeye çalışmak olmalı. Edremit’in doğasım, denizini, yeşilini, betona teslim olmamasını, gelişimini, refahım, yoksulunu, işsizini dert edinip bu problemlerin çözümü için çabalamada Belediye Meclisi üyeliği son derece önemli, anlamlı ve ciddi bir görev. Orada bir nefer olarak da çok şeyder yapılabileceğini biliyorum.”

Haber: Doğancan Balık