Cumhuriyet Halk Partisi Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, Gömeç'te tarım ve kırsal kalkınmayı canlandırmak amacıyla yapılan bamya projesinin bir tarım atağı olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, Gömeç'te tarım ve kırsal kalkınmayı canlandırmak amacıyla yapılan bamya projesi hakkında açıklamalarda yer aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın göreve gelmesiyle hız kazanan proje, yerel tarım akımlarının değerini artırmayı ve uluslararası pazarda yeni fırsatlar elde etmeye hazırlanıyor.

 

Başkan Özkan Güven, Ahmet Akın'ın göreve gelirlerin yönetimini teşvik edecek projelere odaklanacağını belirtti. Güven, "Gömeç'in ünlü bamyasını 10 tonun üzerinde satın alarak satmak suretiyle ihraç etmeye başladık. Ürün, Amerika'ya gönderiliyor ve doğal parçalar olarak tüketiliyor. Bu sayede bamyalar, uluslararası pazarda kilosu 41 dolardan satılıyor" dedi.

 

GÖMEÇ'İN TARIM POTANSİYELİ PARLAK

Güven, Körfez'in önemli tarım alanlarından biri olan Gömeç'in, turizm kadar tarımda da büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kalkınma Ajansı'nın projeleriyle tarımın daha da büyütüleceğini ifade eden Güven, "Ahmet Başkanımızın söylediği gibi, Balıkesir Türkiye'yi doyuracak” şeklinde konuştu.

Ahmet Akın’ın liderliğinde oluşturulan bu sistemin devam edeceğini vurgulayan Güven, üreticilere destek verilmesi ve tarımsal kalkınmanın hızlandırılması için çalışmaların süreceğini söyledi.

 

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER