İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Filipin asıllı Türk vatandaşı Daisy ve eşiyle sohbet ederek kendisine destek istedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Marmara Adası’nda seçim çalışmalarına katıldı. Esnafı ziyaret edip vatandaşla sohbet etti.

 

Erdek, Narlı Mahallesi’nden feribot ile Marmara Adası’na geçen İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez’e, Marmara Adası ziyaretinde İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İYİ Parti Marmara Belediye Başkan adayı Ceyhun Targın, İYİ Parti Marmara İlçe Başkanı Muhammet Yayla, il ve ilçe teşkilatı üyeleri eşlik etti. Çömez ve beraberindeki partililer, seçim çalışmalarına Saraylar Mahallesi’nden başladı. Sırayla Saraylar, Topağaç ve Çınarlı Mahalleleri’nde esnaf ziyaretinde bulundular ve vatandaşın sorunlarıyla taleplerini dinlediler.

Turhan Çömez, 10 yıldır Marmara Adası’nda yaşayan Filipin asıllı Türk vatandaşı Daisy ve eşiyle de sohbet etti. Filipinler’de tanıştığı Ertan Sangar isimli Türk ile 10 yıl önce evlenip Türk vatandaşı olan Filipinli Daisy o günden beri Marmara Adası sakini. Filipinli gelinin Türk ismi ise Deniz. Ada ülkesi Filipinler’de büyüdüğü için ada hayatına yabancı olmadığını belirten Deniz, bu nedenle Marmara Adası’nda yaşamaya kısa sürede alıştığını söyledi. Deniz, Türk yemeklerini de yapmayı kısa sürede öğrenmiş. Eşinin gönlünü yaptığı yemeklerle bir kez daha fethetmiş. Biber dolması, musakka, ciğersiz iç pilav ve çorba çeşitleri gibi yemekleri kayınvalidesi de çok seviyormuş.

Dövizin Yükselmesi Deniz’i de Etkiledi

Türkiye’de dövizin son 10 yılda aşırı yükselmesi Türk vatandaşı olan Deniz’i de etkilemiş. Deniz, kur artışı nedeniyle yıllardır anne ve babasını görmeye Filipinler’e gidemediğini belirtti. Uzaktaki akrabalarıyla telefonla görüntülü görüşme yaparak hasret giderdiğini söyledi.

Oyunu Turhan Çömez’e Verecek

Vatandaş olduğu için oy kullanma hakkı da bulunan Deniz, Turhan Çömez’e destek sözü de verdi. Çömez’in, “Oyunu kime vereceksin?” sorusuna, Deniz; “Güneş’e oy vereceğim” diye yanıtladı.


Deniz, Marmara Adası’nda İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı Ceyhun Targın’ı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Turhan Çömez’i desteklediğini belirtti ve “Oylarım size” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ