CHP Balıkesir İl Kadın Kolları, geçtiğimiz gün sandık başına gitti. Salih Tozan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen CHP Balıkesir 15. Olağan İl Kadın Kongresi’nde tek aday olarak gösterilen Ayşe Pınar Yahşi, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir 15. Olağan İl Kadın Kongresi, geçtiğimiz gün Salih Tozan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongrede, İl Kadın Kolları Başkanlığı’na tek aday olarak çıkan ve önceki dönemde de başkanlık görevini yürüten Ayşe Pınar Yahşi, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Kadınların sesi olmaya devam eden Başkan Yahşi, görevine devam ederken, Karesi Belediye Meclis Üyesi olarak da aktif bir şekilde hizmet veriyor. Kongrede yaptığı konuşmasında, kadınların siyasette daha fazla yer alması ve eşit temsil haklarına vurgu yapan Yahşi, kadın-erkek eşitliği temel bir hak olduğunu ve kadın-erkek eşitliği, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın en temel belirleyicisi olduğunu söyledi.

Balıkesir’deki kadın hareketinin daha da güçlenmesi için çalışmalara devam edeceğini belirten Ayşe Pınar Yahşi, toplumsal refahın adil paylaşıldığı, demokratik bir toplumda eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve sosyal hayata katılım açısından kadınların ve erkeklerin eşit olması esas olduğuna dikkat çekti.

Türkiye kadın-erkek eşitliği açısından çağdaş ve demokratik bir devlet olmadığına dikkat çeken Başkan Yahşi; “Ne yazık ki savunduğumuz, mücadelesini verdiğimiz kadın-erkek eşitliği yaklaşımı ne Anayasa’da ne diğer yasalarda ne de parti tüzüğümüzde tam olarak karşılığını bulmuştur. Cumhuriyet’in kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen, Türkiye kadın-erkek eşitliği açısından çağdaş ve demokratik bir devlet olmanın gereklerini tam anlamıyla yerine getirebilmiş değildir. Kadınlar için bu durum, en temel insan hakkı olan yaşama hakkına tam olarak sahip olamamaya kadar varan bir dizi sorun yaratmaktadır” dedi.

“BİZLER KARAR MEKANİZMALARINDA EŞİT TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ”

15. Olağan Kongrede açıklamalarda bulunan Başkan Yahşi, kadının insan haklarını içselleştirmiş ve onu savunma konusunda samimi bir duruş sergileyen kişilerce temsil edilmek istediklerini vurguladı. CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, sözlerinin devamında ise; “Daha eşit bir Türkiye ve CHP yaratma idealiyle mücadele eden Genel başkanımız ve tüm partili erkek yol arkadaşlarımıza güveniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıllık çınar olmasının sebebi de eşitlikçi temeller üzerine kurulmuş olması, milli mücadeleden bugüne kadın erkek omuz omuza duruşumuzdur” şeklinde konuştu.

BİZ CHP’Lİ KADINLAR OLARAK EŞİT, LAİK, DEMOKRATİK,

SOSYAL DEVLETİ YENİDEN İNŞA ETMEKTE KARARLIYIZ

AKP iktidarının karanlığını aydınlığa çevirmek için geldiklerini söyleyen Ayşe Pınar Yahşi; “Ülkemizdeki kadınlar, sorunlar yumağına hapsedilmiş durumda. Ancak bizler hayatımızın üzerine çöken AKP iktidarının karanlığını aydınlığa çevirmek için geliyoruz.

Kadınları ve çocukları yoksulluk ve yoksunluk çemberine hapsedenleri, çocukların yatağa aç girmesine seyirci kalanları yerel seçimlerde evlerine gönderdik. Şimdi erken genel seçimlerde tamamını Türkiye’nin geleceğinden tamamen silmek için geliyoruz! AKP'nin katilleri, tacizcileri, tecavüzcüleri ceza indirimleriyle ödüllendiren adaletsizliğini sonlandırmak için geliyoruz!

4+4+4 eğitim sistemi ile çocuklarımızı eğitim hayatından koparan, kız çocuklarını erken yaşta evliliğe, erkek çocuklarını çocuk işçiliğine mahkum eden eğitim modelini, ÇEDES diye dayattıkları gerici dinci baskılarını, MESEM ile sermayeye peşkeş çektikleri çocuk emeğini, maarif modeli diye dayattıkları laiklik; cumhuriyet, Atatürk düşmanlıklarını   yerle bir etmek için geliyoruz.

Kadın cinayetlerinden sayı diye bahseden, kadına şiddeti tolere edilebilir bulan, koruma altındaki kadınların katledilmesine seyirci olan zihniyeti yerle bir edip, İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden uygulamaya koymak için geliyoruz. 

Ana muhalefet olarak değil, Türkiye’nin birinci partisi olarak, hep birlikte yarattığımız rüzgarla çok daha cesur, daha inançlı, daha güçlü olarak, muhalefete düşmüş bir partinin karanlık hayallerini yıkmak için geliyoruz.

Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Partimizi iktidara, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için geliyoruz!” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER: BUSE ASLAN