CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, kamu ve özel sektörde görev yapan eczacıların yeşil pasaport sahibi olabilmesi için kanun teklifi sundu. Eczacıların sağlık sektöründeki kritik rolüne vurgu yapan Sarı, uluslararası etkinliklere katılımın mesleki gelişim için önem taşıdığını belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Eczacı Serkan Sarı, meslektaşlarının yeşil pasaport taleplerini TBMM’ye taşıdı. Sarı, kamu ve özel sektörde görev yapan eczacıların yeşil pasaport sahibi olabilmesi için kanun teklifi verdi.

Eczacıların sağlık sektörünün belkemiği olduğunu dile getiren Serkan Sarı, meslektaşlarının kamu hizmeti yürüttüğünü belirterek; ilaç sektörünün yurt dışı bağlantılı bir sektör olması nedeniyle yeşil pasaport sahibi olunmasının sağlık sektörü açısından öneminin altını çizdi.

CHP’li Sarı, Meclis Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: “İnsan sağlığının korunması adına çok önemli bir noktada yer alan eczacılarımız, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi noktasında üstlendikleri sorumluluk itibariyle kamu hizmeti sunmaktadırlar” dedi.

Sarı açıklamalarında, eczacıların, mesleklerinin gelişimlerine uyum sağlamak, dünya literatürünü yakından takip etmek, uluslararası ilaç ve tıbbi gelişmelerden haberdar olmak için uluslararası bilimsel toplantılara, konferanslara, eğitimlere, seminerlere, araştırma faaliyetlerine, ilaç ve eczacılık alanındaki fuarlara sorunsuz bir şekilde katılım sağlamaları gerektiğini dile getirdi.

Eczacılık mesleğinin ve eczacıların mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağından bahseden Eczacı Serkan Sarı, bu faaliyetler için ise kamu ya da özel sektörde çalışan eczacılara ve eczane eczacılarına yurtdışı çıkışlarında kolaylık sağlanması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

HABER: BUSE ASLAN