Sosyal medya ve TV’lerdeki keskin dili ve siyasi çıkışlarıyla sık sık ülke gündemine oturan sözler sarf eden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in dokunulmazlığının kalkması için TBMM’ye fezleke verildi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in dokunulmazlık dosyası TBMM’ye sevk edildi.

TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi. Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Fezlekeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

ÇÖMEZ ‘HODRİ MEYDAN’ DEDİ

Konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla açıklamalarda bulunan İYİ Partili Çömez; dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan dosya için ‘Bunula mı yıldıracaksınız beni? Hodri meydan’ dedi. Çömez: “Dokunulmazlığının kaldırılması için mecliste fezleke gönderilmiş. Uyuşturucu baronları, küresel mafya liderleri cirit atsın, milyonlarca kaçak keyif çatsın, yolsuzlar, hırsızlar, dolandırıcılar kol gezsin, dokunmayın. Yolsuzlukların üzerine gidiyorum diye bana dokunacaksınız öyle mi? 12 yıl sürgünde yaşadım ben, zindanlarda kaldım, aç gezdim, banklarda uyudum, yılmadı. Bununla mı yıldıracaksınız beni? Hodri meydan” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan aralarında İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in de olduğu dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen milletvekilleri şu şekilde: CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, HEDEP Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, HEDEP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, HEDEP Mersin Milletvekili Ali Bozan, HEDEP İstanbul Milletvekili Keziban Konukçu, HEDEP Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk ve HEDEP Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez.

Haber Merkezi