İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez; Ak Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Çömez; Erdoğan’ın yeni bir oyun kurmak istediğini ancak bu oyunu kurmakta zorlandığını söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. İYİ Partili Çömez; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zamanki siyasi hamlesini yapmakta zorlandığına dikkat çekerek Ak Parti’nin ciddi sıkıntıda olduğunu vurguladı.

İYİ Partili Çömez; katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmasına şöyle başladı: “Erdoğan’ın bundan önceki tarzına baktığımızda seçimlerden galip bile çıkmış olsa, kazandığı zaferlerin ardından hep bir değişiklik yapmıştır. Bu çerçevede partilere umut vermiş ve tabana o değişim rüzgarıyla bir heyecan vermiştir. İlk defa Erdoğan bunu beceremedi. Gerçekten ilk defa büyük bir sıkıntı, çaresizlik içerisinde. Elini bağlayan birçok faktör var. Bunlardan kurtulması da çok kolay değil. Parti içerisinde, kapalı kapılar arkasında fısıldaşmalar var. Ciddi manada tepki var. Özellikle parti tabanında kaybediyoruz tarzında büyük bir endişe, kaygı var. Bunun temel sebebinin ekonomik kriz olduğu hep telaffuz ediliyor. Hakikaten çarşıda pazarda ciddi bir tepki var Erdoğan’a, AKP’ye karşı. Artık bu işin olmayacağına dair büyük bir kaygı var. AKP bunu yönetmekte zorlanıyor. Öte yandan eski bazı partililer; açıktan eleştiri yöneltiyorlar. O sebeple Erdoğan’ın kuruluş kodlarına dönmek gibi bir planı var ama bunu nasıl yapacak bilmiyorum. Tüm bunlar aslında kapalı kapılar arkasında moral bozukluğunun daha da derinleştiğine işaret ediyor. Benim kişisel olarak görüştüğüm eski AKP’liler var. Benim tanıdığım, bildiğim ‘Ah eski günlere dönebilsek’ diyen bir sürü AKP’li var.”

“ERDOĞAN ÇARESİZLİK İÇERİSİNDE”

Sözlerinin devamında Erdoğan’ın büyük bir çaresizlik içerisinde olduğunu anlatan Çömez: “Şuanda Erdoğan bir oyun kurmaya çalışıyor. Birincisi ekonomik kriz için zaman kazanmaya çalışıyor ve umudunu Mehmet Şimşek’in Londra’dan getireceği tefecilerden alacağı paraya bağlamış durumda. Az önce ifade ettiğim gibi mültecilerle ilgili toplumdan yükselen eleştirilerle ilgili Esad’la bir el sıkışarak bir anlamda yatıştırmaya çalışacak. Ama parti içerisinde oyun kurmakta zorlanıyor. Her ne kadar parti içerisinde reaksiyon varsa da MHP’ye karşı bir tavır içerisine giremiyor. Bir taraftan da CHP acaba eleştirisini daha düşük seviyeden yapar mı diye onu kendi çapında nötralize etmeye çalışıyor. Böyle bir kurgusu var. Ama büyük bir çaresizlik içerisinde olduğunu söyleyebilirim” dedi.

HABER: BUSE ASLAN