CHP Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, son günlerde artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Sorunun toplumsal bir mesele olduğunu belirten Yahşi, “Kadınlar yaşasın, adalet yerini bulsun” mesajını verdi.

CHP Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, Türkiye’de artan kadın cinayetlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Yahşi, İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, herkesin yüreğinde derin bir acı ve öfke bıraktığını söyledi. Açıklamalarının devamında konuşan CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, kadınların can güvenliğini sağlamanın herkesin görevi olduğuna dikkat çeki. Sokaklarda korku değil, huzur ve güven istediklerini ifade eden CHP’li Yahşi; “Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız” dedi.

 

KADIN CİNAYETLERİ TOPLUMSAL BİR SORUN HALİNE GELDİ

 

Ülkemizde son zamanlarda kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bir dönemde olduklarını ifade eden CHP Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, kadın cinayetlerinin bireysel olarak ele alınamayacağını ve kadın cinayetlerinin toplumsal bir sorun haline geldiğini söyledi. Açıklamalarının devamında konuşan Yahşi; “AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha etkin adımlar atması gerekmektedir. 6284’ün etkin uygulanması, caydırıcı cezaların artırılması ve kadınların hak ettikleri güvenli ortama kavuşması için hep birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“CHP OLARAK KADINLARI HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle başlayan sürecin, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye attığını, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilendiğini sözlerine ekleyen Başkan Yahşi; “Bu geri adımlar, kadınların hayatlarını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284’ü etkin uygulayın!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz. İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadın kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız.

Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: BUSE ASLAN