CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2016'dan bu yana Balıkesir'deki mera alanlarının yüzde 60'ının kaybolduğunu ve bunun tarım ile hayvancılığa büyük zarar verdiğini belirtti.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de son yıllarda büyük bir mera kaybı yaşandığını belirterek, bu durumun tarım ve hayvancılığı ciddi şekilde etkilediğini vurguladı. Sarı, 2016 yılından bu yana 173 bin futbol sahası büyüklüğünde mera alanının kaybolduğunu ve bu kaybın üreticiyi çaresiz bıraktığını ifade etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2024 itibarıyla Balıkesir’deki mera alanlarının 206 bin 600 hektardan 83 bin 400 hektara düştüğünü, bu kaybın yaklaşık 123 bin hektara tekabül ettiğini belirterek, "Bu, mera varlığımızın yüzde 60'ına denk geliyor. Tarım ve hayvancılıkta büyük bir çöküş yaşanıyor" dedi.
Milletvekili Sarı, et ve süt fiyatlarındaki dramatik artışa dikkat çekerek, 2016'dan bu yana et fiyatlarının yüzde 1500, süt fiyatlarının ise yüzde 1400 oranında arttığını söyledi. Bu artışların, hükümetin uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının bir sonucu olduğunu belirten Milletvekili Sarı, "Görünen o ki, köylüyü, çiftçiyi ve hayvancılığı düşünen yok" şeklinde konuştu.
Et ithalatını da eleştiren CHP'li Sarı, 2010 yılında başlatılan et ithalatı politikaları ile son 15 yılda yaklaşık 12 milyar doların yurt dışına gittiğini belirterek, bu kaynağın üreticilere destek olarak verilmesi durumunda, çiftçilerin ve hayvancılık yapan yurttaşların daha güçlü olabileceğini ifade etti.
Milletvekili Sarı hükümetin yanlış politikaları nedeniyle Balıkesir ve Türkiye genelinde tarım ve hayvancılığın ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu vurguladı.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın