CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in yapığı paylaşıma cevap verdi. CHP’li Sarı, Balıkesir için yapılan ve yapılmayanları konuşmak üzere AK Partili Canbey’i er meydanına davet etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, sosyal medya hesaplarından yine CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’yı eleştirdi. CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetemediğini ve bunun en net örneklerinden birisinin de su faturaları olduğunu belirten Canbey’e CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, sosyal medya hesaplarından yazdığı uzun bir yazı ile cevap verdi.

BU MEYDAN BOŞ DEĞİL

AK Partili Canbey, CHP’li Milletvekili Serkan Sarı’nın son zamanlarda sağa sola sataşmaya başladığını, ancak meydanın boş olmadığını hatırlattı. Canbey: “Son günlerde yine meydanı boş bulduğunu zannedip sağa sola sataşmaya başladın. Ancak şunu bil ki, meydan boş değil. Milletimizle birlikte sizi yakından takip ediyoruz ve ne yapacağınızı merak ediyoruz” dedi.

ALGI OPERASYONLARI YAPIYORSUN

CHP’li Sarı’nın algı operasyonu yaptığı söyleyen AK Partili Canbey: “AK Parti’li ilçe belediyelerine yönelik gerçekle alakası olmayan algı operasyonları yapıyorsun. Şunu unutma: Algılar, er ya da geç gerçeklerle yüzleşir ve çöpe gider. Gerçekler ortaya çıktığında ise o algılar hiçbir anlam ifade etmeyecek” diye söyledi.

CANBEY, BALIKESİR’İN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Canbey, yaptığı paylaşımda Balıkesir’in sorunlarına da değindi. CHP’li belediyeleri hizmet yapmamakla suçlayan Canbey: “AK Parti’li belediyelere saldırmak yerine, kazandığınız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçe belediyesine biraz hizmet etseniz, millet sizden hizmet bekliyor. Balıkesir’in birçok yerinde sivrisinek sorunu var, çöplerin toplanmadığına yönelik yoğun şikayetler alıyoruz. Pek çok mahallede su sıkıntısı yaşanıyor. BASKİ’ye söyleyin de, sondaj yapılması gereken köylere bir zahmet gidip işlerini yapsınlar. Taş döşenmesi gereken mahallerimiz var, muhtarlarımızın taleplerini bir zahmet karşılayın. Bazı mahallelerimize gidip doğalgaz sözü veriyorsun. Şu ana kadar bir kez olsun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı ya da ilgili bakan yardımcımızı aradın mı? Doğalgazın kim tarafından nasıl getirileceği ortadayken ve bu işin hükümetin alanına girdiğini bilmene rağmen millete neden doğru söylemiyorsun. Ayrıca, birçok yol yapılmayı bekliyor. CHP’li belediyeler bir zahmet milletin yol sorununu çözsün” şeklinde konuştu.

CHP BELEDİYECİLİĞİNİN NASIL OLDUĞUNU SU FATURALARI İLE GÖSTERDİNİZ

CHP Belediyeciliğinin nasıl olduğunu suya yapılan yüzde 58’lik zamla gösterdiklerini ifade eden Canbey, şunları söyledi: “Üstelik suya yaptığınız zammı da AK Parti’ye fatura etmeye çalıştınız. Ama millet, bunun böyle olmadığını çok iyi biliyor. Siz, ‘suyu bedava vereceğiz’ deyip ardından yüzde 58 zam yaparak CHP belediyeciliğinin nasıl olduğunu gösterdiniz. Daha önce boynuna dürbün taktığında, ‘Şu su faturalarına da bir bakın’ demiştim. Görünen o ki hâlâ millete gelen 4 bin - 5 bin liralık su faturalarını görmemişsiniz.”

4 YIL SONRA BELEDİYELERİ GERİ ALACAĞIZ

Son olarak Canbey, belediyeleri 4 yıl sonra geri alacaklarını, yaptıkları çalışmaları bozmamalarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Millet size belediyeleri hizmet için emanet etti. Sağa sola saldırmak yerine biraz çalışın. Sizden çok şey beklemiyoruz. Yeter ki yaptığımız işleri bozmayın. Zaten 4 yıl sonra belediyeleri sizden geri alacak ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

SARI, CANBEY’E ŞÖYLE CEVAP VERDİ

CHP’li Sarı, sosyal medya hesaplarından Canbey’e şu sözlerle cevap vermeye başladı: “Sayın Mustafa Canbey; İktidar olduğunu düşünen ancak muktedir olmadığı için Balıkesir’in sorunlarını çözme konusunda pek de başarılı bulunmayan AKP iktidarının milletvekili olarak, sizi Balıkesir sahalarında görmek isteriz. Beni takip etmeye devam edin Sayın Canbey, çünkü Balıkesir’de Balıkesirli hemşehrilerime söz verip de iktidarının yapmadığı ne varsa tek tek ortaya koyacağım. Tutmadığınız hangi söz varsa bir bir açıklayacağım.”

MİLLETİMİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ, GÖLGE ETMEYİN YETER

Sözlerinin devamında AK Partili Canbey’e milletimizi düşünüyorsanız gölge etmeyin diyerek konuşmasını sürdüren Milletvekili Sarı: “Ağzınıza sakız ettiğiniz “algı operasyonu” ifadesinin arkasına saklanarak Yüce Milletimizi, Balıkesirli hemşehrilerimiz kandırabileceğiniz günler çok geride kaldı. Çok değil daha 7 ay önce Balıkesir ve hatta Türkiye, sizin belediyelerinize hak ettiği notu verdi. Milletimizi düşünüyorsanız gölge etmeyin yeter!” dedi.

HANGİ YÜZLE ÇIKIP ALGI YAPIYORLAR DİYEBİLİYORSUNUZ

CHP’li Sarı, Mustafa Canbey’e AK Partili belediyelerin çözemediği sorunları hangi yüzle çıkıp ‘algı yapıyorlar’ diyerek savunma geliştiriyorsunuz diye sorarak şunları söyledi: “Biz halkçı belediyeciliğimizle bu milletin sorunlarını tek tek çözerken, saraydan gelen talimatla belediyelerimizin SGK, vergi ve kredi borçlarını bahane ederek belediyelerimize çöktünüz. Belediye başkanlarımız; AKP’li eski belediye başkanlarının borcunu ödüyor. Çok merak ediyorum; çözemediğiniz sorunlara hangi yüzle çıkıp “algı yapıyorlar” diyerek savunma geliştirebiliyorsunuz. Partiniz tükeniyor! Artık millet; hizmet edenin de belediyeciliğin de ne olduğunu biliyor. Algı siyasetlerinize karnı tok.”

SARAYDAN GELEN KANUNLARA EVET OYUNUZU VERİN

Öte yandan AK Partili Canbey’e mecliste oturmasını ve saraydan gelen kanunlara otomatik olarak evet oyunu vermesini tavsiye eden CHP’li Sarı: “Siz en iyisi Ankara’da oturun, hazır Meclis açıldı. Saraydan gelecek kanunlara otomatiğe bağladığınız “evet” oyunuzu verin!” diye söyledi.  

MÜJDEYLE BULUNAN DOĞALGAZA
YÜZDE 33 ZAM YAPTINIZ

Faturalara gelen zamlarla ilgili Canbey’i eleştirerek konuşmalarını sürdüren CHP’li Sarı, ‘müjdelerle bulduğunuz doğalgaza bile yazın yüzde 33 zam yaptınız, bu millet faturaları nasıl ödeyecek’ dedi. Sarı: “Allah aşkına, geçende de söyledim; Enflasyon ile ezilen ve maaşı 12.500 TL olan emekli; pazarda, markette sepetini doldurabiliyor mu? Onu anlat! Zamlar altında ezilen ve 17.000 TL ücretle kira nasıl ödenir asgari ücretliye çıkıp anlat! Her seçim öncesi müjdelerle bulduğunuzu söylediğiniz doğalgaza hatırlarsın yazın sıcak günlerinde yüzde 33 zam yaptınız. Elektrik faturaları son yaptığınız zamla her ay vatandaşı zaten çapıyor. Bir de kara kış kapıda! Faturalar gelmeye başlayınca nasıl ısınır bu millet, çık da anlat Sayın Canbey!” şeklinde söyledi.

CANBEY’İ ER MEYDANINA DAVET ETTİ

Son olarak açıklamalarında AK Partili Canbey’i yapılan ve yapılmayanları konuşmak üzere canlı yayına davet eden CHP’li Sarı: “Anlat, öğrenelim Sayın Canbey! Algıyı nasıl yaptığınızı, bu çok sevdiğiniz “algı operasyonu” ifadesinin arkasına saklandığınızı bir görelim! Hodri meydan, gelin ne yaptığınızı ve ne yapmadığınızı senin istediğin bir mecrada anlatalım. Ne dersin? Var mısın er meydanına çıkmaya?” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: BUSE ASLAN