30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Köybaşı, mesajında Zafer Bayramı’nın önemini vurguladı ve büyük bir coşku içinde kutlayacaklarını belirtti.
Başkan Erden Köybaşı, yayınladığı mesajında; “Yokluk ve olanaksızlıklar içinde kazanılan bu büyük zaferin 102. yıldönümünü, onun ulusumuzun gönlündeki yerini anlamayanlara, tarihteki başka zaferlerle eşdeğer göstermeye çalışanlara inat, coşku içinde kutlayacağız. Başta 30 Ağustos Zaferi olmak üzere, Cumhuriyet tarihimizin önemli günlerini umursamayan, varlıklarını Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olan, Anayasa’da belirtilen laiklik ilkesi doğrultusunda hareket etmesi gerekenlerin anlamsız ve çekingen tavırlarına rağmen, ulusun büyük çoğunluğuyla Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağız.
30 Ağustos sadece askeri bir bayram değildir, 23 Ağustos'ta başlayan, 9 Eylül'de emperyalist emellerin denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük yürüyüşün zafer tacıdır, bayramıdır, 30 Ağustos ya istiklal ya ölüm diyenlerin bayramıdır, 30 Ağustos yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenlerin bayramıdır, 30 Ağustos cephede askeri mermisiz bırakmayan, elinde mavzeri düşman üstüne yürüyen kadınların bayramıdır, 30 Ağustos 15’lilerin , cephede can veren gençlerin bayramıdır” dedi.

Falih Rıfkı Atay’ın 30 Ağustos Zaferi hakkındaki değerlendirmelerini de mesajında paylaşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, bu topraklarda nefes alıyorsak her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçlu olduğunu söyledi. Açıklamalarının devamında Falih Rıfkı Atay’dan örnek veren Başkan Köybaşı; “Falih Rıfkı Atay’ın ‘Nemiz varsa, bağımsız bir devlet olmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi yaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın, vicdanımızı ve kafamızı Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz.’ sözleri, yıllar önce yazılmış olmasına rağmen hala tazeliğini koruyor. Bu sözler, Atatürk sevdalılarının, emperyalistlere karşı direnen ve tam bağımsızlıkta buluşan devrimcilerin ortak duygularını yansıtmaktadır” şeklinde konuştu.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK:

“ORDULAR, İLK HEDEFİNİZ AKDENİZ’DİR, İLERİ!”

102 yıl önce, modern silahlarla donatılmış ve sayıca üstün düşman güçlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle başlayan mücadele, 4 gün süren Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sona erdiği zaman, emperyalist güçlerin işgaline dur denildiğini sözlerine ekleyen Köybaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa, silah arkadaşları ve binlerce şehidimize borçlu olduğunu vurguladı. Sözlerinin devamında konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı; “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan aydınlanma ve kurtuluş yürüyüşü, büyük bir destan yazılarak 30 Ağustos’ta tüm ezilen ve ezilmek istenen milletlere örnek olacak bir başarıyla sonuçlanmış ve Cumhuriyet’e giden yolda en büyük engel aşılmıştır. Bugün, yurdumuzda başımız dik, özgür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bunu kanları ve canları pahasına bize armağan eden büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa, silah arkadaşları ve binlerce şehidimize borçluyuz. Onlara sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN