Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, CHP İl binasında 25 Kasım ile ilgili eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, yaptığı basın açıklamasında, şiddet nedeniyle yaşamını yitiren tüm kadınları saygıyla andığını dile getirdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı, dünyada ve ülkede bütün kadınlarla tek yürek olduğunu söyleyen Yahşi; her türlü şiddete, sömürüye ve savaşa meydan okuduklarını ifade etti.

Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamasında; “Adında “adalet” olan AKP Hükümeti’nin yönettiği ülkemizde her gün en az iki kadın katlediliyor. Kadın cinayetlerini sadece “sayı” olarak değerlendiren iktidar, çarpıttığı verilerle şiddetin azaldığını iddia ediyor. Hayattan koparılanın bir evlat, bir anne, bir abla, bir kardeş, bir arkadaş, bir dost olduğu gerçeği yok sayılıyor. Cinayetlerin üzeri “şüpheli kadın ölümü” denilerek kapatılmak isteniyor. İstismara uğrayan çocuğun davasında “çocuğun rızası”ndan bahsediliyor. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet uygulayanlar cezasızlık politikası ile ödüllendiriliyor. Kırmızı çizgimiz olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuzca feshediliyor. 6284 Sayılı Şiddet Yasası’na göz dikiliyor” dedi.

Cumhuriyetin kadınlar üzerindeki en önemli kazanımlarından olan Medeni Kanunun yok edilmeye çalıştığını ekleyen Ayşe Pınar Yahşi, kadının insan haklarının en büyük güvencesi olan laik düzen büyük bir tehdit altında olduğuna ve yeni Anayasa tartışmalarında, kadınların hedef tahtasına konulduğunu söyledi.

CHP’li Yahşi yaptığı açıklamaların devamında şunları ekledi; “Biz bütün bu uygulamalar karşısında yılmadan, usanmadan, direnmeye ve sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. AKP karanlığını aydınlığa çevirmek için kadın hareketi ile sımsıkı kenetlenerek, olanca gücümüzle direniyoruz. Haklarımızdan, hayallerimizden ve hayatlarımızdan asla vazgeçmiyoruz.”

 

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

AKP Hükümetinin, kadına yönelik şiddeti önlemek adına hayata geçirdiği politikalarında “mış” gibi yapmaya devam ettiğini ve Türkiye’de kadınların, en temel hakkı olan yaşam hakkıiçin mücadele etmeye mecbur bırakıldıklarını söyleyen Yahşi, 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik bir artış gösterdiğini ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, bu yıl 10 ayda 194’ü şüpheli olmak üzere en az 447 kadın öldürüldüğünü sözlerinin devamına ekledi. Kadın cinayetleri konusunda hassasiyetini gösteren Ayşe Pınar Yahşi; “Bir kez daha haykırıyoruz: şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturma vardır. Kadın cinayetleri politiktir” dedi.

 

HABER: BUSE ASLAN